Међутим, то се не допада младим комунистима, који траже да се његов наступ забрани.

Како се наводи у саопштењу Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ), они сматрају да Бајине песме промовишу насиље и друге лоше вредности и да би надлежни требало да реагују што пре.

- Захтевамо од Министарства унутрашњих послова Републике Србије и директора Спортског центра Ташмајдан Мирка Павловића да откажу одржавање концерта Мирка Пајчина, познатијег као Баја Мали Книнџа. Концерт је потребно забранити јер његови текстови позивају на насиље, етничку, националну и верску мржњу, подржавају мизогинију и сексизам, те афирмативно говоре о криминалу, алкохолу и дрогама, што је све законом кажњиво у Републици Србији.

- Баја Мали Книнџа у својим текстовима велича четничког зликовца и издајника српског народа, сарадника немачког и италијанског окупатора (а од 1945. године и сарадника ЦИА) Момчила Ђујића. Баја Мали Книнџа, који себе лажно промовише као српског патриоту, током рата је био дезертер, а људску несрећу и патњу је користио како би згртао огромне количине новца, потпирујући мржњу - наводе они, додајући да је посебно непримерено да се спорни концерт одржи у данима након трагичних масовних убистава која су се догодила у нашој земљи.

Баја Мали Книнџа није одговорио на поруке новинара који су желели да добију његов коментар поводом саопштења СКОЈ-а.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: