DŽoni Logan se prvi put na Evroviziji pojavio 1980. godine u Hagu, kada je odneo pobedu pevajući "What’s Another Year?".

Potom je nastupio nakon sedam godina i trijumfovao sa pesmom "Hold Me Now", koja je 2005. godine izabrana za treću najbolju pesmu u istoriji Evrovizije.

- "Hold Me Now" je pesma kojoj sam ja autor, izdavač i izvođač, stoga je pritisak bio ogroman. Sećam se da sam posle pobede otišao u hotelsku sobu i u kupatilu ronio suze satima. Pitao sam se zar je stvarno to to - izjavio je jednom prilikom Logan.

- Shvatio sam da je pobeda nešto što sam želeo, ali nije sve što je mogla da bude. Pobeda je ispunila rupu koju osećam u sebi, ali ako celo tvoje biće živi muziku, ona ne može nikad da bude ispunjena, samo privremeno dok ponovno ne zatraži da se ispuni muzikom - dodao je pevač.

Dvaput je sarađivao s Lindom Martin, a jedna od njihovih saradnji Irskoj je 1992. godine donela četvrtu evrovizijsku pobedu pesmom "Why Me".

Pobedničku pesmu na takmičenju u Švedskoj otpevala je Martin, a Logan je potpisao muziku i tekst.

Danas je 68-godišnjak i živi u Ešburnu u Irskoj sa suprugom Ajlis Šerard, koja je učiteljica. Imaju troje dece, Adama, DŽeka i Fionni, a od pre ima i ćerku Robin sa turskom plesačicom i glumicom Bursin Orhon.

Retko daje intervjue jer je, kako tvrdi, često bio pogrešno citiran.

BONUS VIDEO: