Сценарио ове серије је потписала Даница Николић, а улогу инспекторке Мирне је добила глумица Николина Фригановић. Редитељ Дарко Николић изјавио је да Анђелки Припић није била намењена улога у овој серији: 

- Разматрао сам, заиста, још неке глумице за лик Мирне, међутим Анђа није била кандидат за ту улогу. Ми смо јако добри пријатељи и подржавамо се, а свакако нас чека још заједничких филмова и серија. За Николину се није било тешко одлучити - и пре него што смо заједно радили, сматрао сам је за једну од најквалитетнијих глумица са ових простора, а током рада на серији “Немирни” се то и потврдило. Чини ми се да би она могла да одигра неколико улога из серије, подједнако добро. Са друге стране, већ знате да волим да експериметишем у раду са глумцима и да се увек трудим да их изместим из улога које би за њих биле "очекиване", јер на тај начин померамо границе и у њиховом и у мом раду. Тако је било и у овом случају (слично као и са Анђом у "Једином излазу" иако је првакиња драме Народног позоришта Републике Српске, Николини је улога Мирне заправо прва главна улога у серији. Додао бих и да ће гледаоци у серији "Немирни" видети још неочекиваних глумачких трансформација и ликове које су оживели Гордан Кичић, Дејан Аћимовић, Рале Миленковић, Јелена Ступљанин...

Редитељ се затим осврнуо на сцене које је било најкомпликованије за снимити: 

- Различите су врсте компликација у нашем филмском послу. Један сегмент тих компликованих сцена су технички захтевне сцене у којима има доста учесника (глумаца, статиста, каскадера) и специфичне опреме за снимање. Такве су на пример сцене јурења аутомобила на улици или саобраћајне несреће. Довољно је да вам кажем да је сцена саобраћајне несреће, коју ће гледаоци видети у укупном трајању од пар минута, снимана током 2 снимајућа дана. У ту категорију технички захтевних, спадају и сцене на неким теже приступачним локацијама, где је тешко успоставити базичне услове за снимање и поставити опрему. А како ја волим да филмске локације имају посебан карактер и да својом аутентичношћу доприносе серији, оне по правилу представљају велику главобољу за цео продукциони тим. Сада на све то гледам с осмехом, препричавамо као анегдоте, мада је у неким моментима изгледало као да нема излаза. Другу врсту компликованости доносе емотивно захтеве сцене у којима је јако важно изазвати а затим добро снимити специфичну размену енергије у глумачкој игри. Па тако сцене које изгледају као једноставан дијалог двоје глумаца за целу екипу представљају тренутак својеврсне катарзе. На пример, Мирнин потресни разговор са сином (Вукашин Јовановић), или исповест Светлане (Аница Добра) и Невене (Ана Мандић), су изазвале прво мук а затим овације целокупне екипе.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: