Водитељка Милица Кон пре две вечери у емисији "Амиџи шоу" испричала је да њена седмогодишња ћерка трпи насиље у школи, након чега су се многе јавне личности огласиле и откриле да и њихови наследници преживљавају исто. 

Међу њима је и водитељка Ана Михајловски, која је на друштвеним мрежама подржала Милицу и написала да и њен син, који иде у исто одељење, такође трпи насиље. 

- Ова прича је нажалост тачна. Нисам желела да причам о својој деци и нашим искуствима, али и мој син иде у исто одељење и он је нашамаран у прва два месеца првог разреда од стране два дечака, а осим разговора, школа заиста нема механизме. Иначе ми је дете добило диплому за најбољег друга у разреду, није "заслужио" шамарања. Ми немамо адекватне механизме за решавање насиља у школама и професорима јесу везане руке. Ми што вриштимо данас више од свих, верујте ми, вриштимо зато што се осећамо угрожено већ предуго - поделила је Ана своју причу.

Ана Михајловски мајка је троје деце, најстарију наследницу добила је у првом браку са Гораном Стаменковићем, док је са другим супругом Мирком Грубином добила још једну ћерку и сина. 

Након масакра који се 3. маја 2023. догодио у београдској основној школи "Владислав Рибникар", када је ученик седмог разреда К.К. пиштољем убио осам ђака и радника обезбеђења, а ранио шест ученика и наставницу историје, Ана је истакла да је веома забринута.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/ana_mihajlovski_

 

 

- Ја морам да се укључим, иако је најбоље ћутати у овим моментима, ја морам да кажем нешто. Толико ми је жао свакога ко је имао икакве везе са овом трагедијом. Ми говоримо о деци, ја имам дете од 14 година, то је мозак стар 14 година, који је дошао до оваквог пуцања. Не заборавите то док тражите имена и правду. То није правда, то је хорор. Криви смо сви. Зар има даље? Сутра ми родитељи треба да пошаљемо нашу децу у школу и да се тресемо, јер ко зна колико оваквих темпираних бомби постоји. Треба да их шаљем у школу знајући да ће их `булинговати`, а да школа не да нема механизме да их заштити, него једино што ради јесте прање од одговорности - поручила је тада водитељка. 

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: