Халид је посветио објаву преминулом дугогодишњем пријатељу и сараднику Ибру Мангафићу

Певач се од Мангафића опростио потресном поруком, изражавајући захвалност за све што је покојни композитор учинио за њега.

- Ибро Мангафић. Живот, љубав, породица, музичар, композитор, пријатељ, громада од човека, од имена, остаје жал за сва времена. Драги и цењени пријатељу, да ти драги Алах подари заслужену лепоту и смирај другог света, остаћеш и живећеш у мом животу, у мом срцу, твоја породица је део мене. И на овом и на оном свету, твој сам пријатељ свим срцем – написао је Халид.

Подсетимо, Босанскохерцеговачки композитор Ибро Мангафић преминуо је у 72. години живота. 

Многе његове композиције се сматрају бисерима народне музике као што су: "Ти си та", "Са, са Сарајево", "Кани сузо издајице", "Последњи пут вечерас", "Дијана љубави", "Кад раскопчам јелече", "Отишо си драгане", "Твоје очи плаве", "Изађи мала", "Гаравуша моја мала", "Просјак или цар", "Кад би живот мој сто година био"...

Као композитор, сарадњу је остварио са најбољим оркестрима из бивше Југославије као што су: оркестар Бранимира Ђокића, Драгана Александрића, Љубе Кешеља, Драгана Стојковића Босанца, Мирољуба Аранђеловића Кемиша, Омера Побрића, Дулета Јовановића, Боре Вишњичког, Миће Радовановића.

БОНУС ВИДЕО: