Опробала се и у другим сферама, а од октобра би Кија могла да постане и студент Правног факултета.

Она је недавно је почела да се припрема за полагање пријемног испита, а сада је отворено говорила о томе због чега је решила да поново седне у школску клупу и открила да ли ће жртвовати певање зарад каријере у струци.

- Поставила сам себи циљ да положим пријемни за Правни факултет и недавно сам кренула на припреме које се одржавају на факултету. Моја жеља је одувек била да упишем право, али сам се након средње школе ипак одлучила за нешто друго - каже Кија на почетку и додаје да јој није жао што је одабрала Високу хотелијерску школу, коју је завршила са највишим оценама.

Фото: Нпортал

 

- Припреме трају четири сата, и засад смо прешли скоро целу књигу историје за прву годину средње школе. Тешко је учити градиво које си научио пре 18 година, али се трудим. Седим у првој клупи и помно пратим предавања и савете професора који нас припрема за пријемни. Већина будућих студената знају ко сам, али има и оних који никада нису чули за мене. Трудим се да се не издвајам претерано, што је тешко, будући да сам, за разлику од свих, средњу школу давно завршила - испричала је Кристина, и додала да, осим што има више животног искуства од својих будућих колега, не мањка јој ни искуство са правним стварима.

- Откако сам почела да се бавим јавним послом, имала сам неколико ситуација да сам морала да шаљем опомене пред тужбу које сам сама писала. Наравно, пре слања сам их давала својим адвокатима да погледају и углавном нису имали никакве замерке како сам саставила то. Такође, помагала сам и мами око њених пословних уговора, али сам и давала сугестије мојим адвокатима када је требало да додамо неке ставке у уговор - каже Кија, која и у нову фазу свог живота улази корак по корак.

- Сада сам концентрисана на пријемни и то ми је главни циљ, а ако говоримо о неким дугорочним плановима и чиме бих волела да се бавим, то свакако није ни грађанско ни привредно право. Интересантан ми је посао тужиоца, велика је одговорност на њима, као и на судијама. Када говоримо о адвокатури, кривица је нешто што ме је одувек привлачило - каже Кристина, која о својим плановима није обавестила ни своје најближе.

Фото: АТА имагес

 

- Мама зна да ме право интересује, али јој нисам рекла да сам званично почела са припремама. Када сам уписала први факултет, упала сам на буџет јер сам била прва на листи. Добила сам и место у дому, којег сам се одрекла у корист других. Изнајмила сам стан који сам сама плаћала јер сам већ тада увелико радила. Ишла сам и у мензу и сећам се да је храна била одлична. Породици ни тада нисам била на терету јер сам сама себе издржавала - рекла је Кија, која своје прво студирање памти по лепим успоменама.

- Сада сам стабилизовала свој живот, смањила сам обавезе и мислим да могу да се посветим факултету. Идем корак по корак, пријемни ће бити највероватније у јуну, што значи да ћу цело лето имати слободно. Планирам и пут у Америку, а онда, од октобра, уколико све прође како треба, крећу предавања - каже Кија, којој се припреме завршавају крајем маја. У међувремену, Кија не одустаје од музичке каријере и трага за новим песмама.

- Слушам разне демо-снимке, али због свега шта се дешава у мом животу, фокус сам пребацила на друге ствари које припремам како за јавност, тако и за себе - рекла је Кристина.

Фото: Инстаграм принтскрин/ kijakockar

 

 Иако јој је знање које је стекла у Високој хотелијерској школи помогло да оствари своје снове и као стјуардеса пропутује цео свет неколико пута, Кија каже да је љубав према праву ни тада није напуштала.

- Мој најбољи друг Вићентије је доктор права и врхунски адвокат кривичар. Помагао ми је око многих пословних уговора, пуно тога знам захваљујући њему, чак ме је и развео, иако му то није ужа специјалност. Он ме је терао да упишем факултет, али ја сам увек више волела да путујем и не кајем се због тога - рекла је Кија.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: