Halid je posvetio objavu preminulom dugogodišnjem prijatelju i saradniku Ibru Mangafiću

Pevač se od Mangafića oprostio potresnom porukom, izražavajući zahvalnost za sve što je pokojni kompozitor učinio za njega.

- Ibro Mangafić. Život, ljubav, porodica, muzičar, kompozitor, prijatelj, gromada od čoveka, od imena, ostaje žal za sva vremena. Dragi i cenjeni prijatelju, da ti dragi Alah podari zasluženu lepotu i smiraj drugog sveta, ostaćeš i živećeš u mom životu, u mom srcu, tvoja porodica je deo mene. I na ovom i na onom svetu, tvoj sam prijatelj svim srcem – napisao je Halid.

Podsetimo, Bosanskohercegovački kompozitor Ibro Mangafić preminuo je u 72. godini života. 

Mnoge njegove kompozicije se smatraju biserima narodne muzike kao što su: "Ti si ta", "Sa, sa Sarajevo", "Kani suzo izdajice", "Poslednji put večeras", "Dijana ljubavi", "Kad raskopčam jeleče", "Otišo si dragane", "Tvoje oči plave", "Izađi mala", "Garavuša moja mala", "Prosjak ili car", "Kad bi život moj sto godina bio"...

Kao kompozitor, saradnju je ostvario sa najboljim orkestrima iz bivše Jugoslavije kao što su: orkestar Branimira Đokića, Dragana Aleksandrića, LJube Kešelja, Dragana Stojkovića Bosanca, Miroljuba Aranđelovića Kemiša, Omera Pobrića, Duleta Jovanovića, Bore Višnjičkog, Miće Radovanovića.

BONUS VIDEO: