Словенију ће ове године представљати група "Јокер Оут" коју чини група младића. Они су се јуче појавили на наступу у Ливерпулу и дали изјаву на новинарској конференцији: 

На самом старту интервјуа они су открили да им прија што су једни од фаворита за даљи пролазак и победу. 

- Хвала вам, лепо је то чути. Нешто радимо добро изгледа, сад ове године први пут имамо полуфинале без жирија, тако да зависимо само од гласова публике - истакли су на самом почетку.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Eurovision Song Contest

 

- Већина држава има барем велике дијаспоре, Словенија нема велику дијаспору и ето немамо ни комшије у свом полуфиналу, тако да... Усрећује нас да смо група која се сматра за непролазнике у финале, ово време пре Евровизије била би нам нека мука - надовезали су се.

Млади музичар је изјавио да је ноћ пре друге трагедије сањао да ће се догодити: 

- Ту смо сад на Евровизији и морамо да будемо срећни и задовољни, дајемо интервјууе и смејемо се. Морам да вам признам да сам пратио дешавања у Србији, и да ме конкретно погодило, није ми било лако. Ноћ пре другог напада, не знам зашто сањао сам да се десило друго масовно убиство, и кад сам се пробудио прва вест је била то тако да ме баш онако пресекло. То је био дан наше друге вежбе и није нам баш било лако - са огромном тугом су изјавили и поручили млађој генерацији:

Фото: РТС принтскрин

 

- Мислим да наша песма говори тачно о томе, живимо у једном лудом свету где смо сваки дан све више и више окружени, и лажним информација и информацијама које нису праве за здрав мозак. Наговарамо младе да се друже међусобно, да се не боје да показују љубав, нека причају о свему о својим проблемима. 

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: