Ђорђевић је широј публици најпознатији као Влада у романтичној ТВ серији "Непобедиво срце", као Ђорђе Катић у серијалу "Корени" и као Анте Врбан у антиратном филму "Дара из Јасеновца".

Добитник је две Стеријине и две награде „Раша Плаовић”. Првенствено позоришни глумац, Игор је годинама најмлађи првак драме Народног позоришта у Београду.

Ђорђевић је рођен у Тополи, где је завршио основну школу. У петом разреду, како и сам каже, остао је опчињен глумом Зорана Радмиловића у представи "Радован Трећи" и истовремено заволео глумачки позив. Убрзо је одустао од тренирања фудбала и каратеа, и као средњошколац уписао глуму у Аранђеловцу. Глуму је касније и дипломирао 2001. године на Академији драмских уметности у Новом Саду у класи Виде Огњеновић Дипломску представу Богојављенска ноћ одиграо је у сомборском Народном позоришту. На класи је био са Иваном Босиљчићем, Надом Шаргин и Слобом Стефановићем.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorana Becic (@zobecic)

Игор Ђорђевић открио је у једном интервјуу да се целога живота бори са дислексијом. Глумац је често упозоравао на опрез у третирању овог поремећаја код деце.

Одмах по завршетку студија, 2002. године, Игор је постао стални члан Народног позоришта. Ту је остварио запажене улоге у представама Зли дуси, Рибарске свађе и Милева Ајнштајн. Филмски деби остварује улогом у филму Класа 2002, а 2004. године добија шансу у домаћем блокбастеру "Јесен стиже, Дуњо моја". Његов таленат препознат је и награђен на Филмским сусретима у Нишу у виду признања за најбољи глумачки деби године. Следеће године тумачи једну од споредних улога у хит серији "М(ј)ешовити брак", а четири године касније игра у филму "Ђавоља варош", и репризира улогу из Јесен стиже… али у телевизијском формату.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorana Becic (@zobecic)

Године 2011, глумац се појавио у три ТВ серије. Најпре је остварио споредну улогу у "Мирис кише на Балкану", коју су предводили Љиљана Благојевић и Предраг Ејдус, а затим и у серији "Жене са Дедиња". Истовремено стигло је и признање његове матичне куће — Награда „Петар Банићевић” младом глумцу до 35. година који се посебно уметнички истакао и исказао висок професионализам у послу и односу према Народном позоришту у периоду од 1. новембра 2010. до 31. октобра 2011. године.

Заједно са овом дошла је и награда „Раша Плаовић” за најбољег епизодног глумца, за улогу Ставрогина у представи "Зли дуси".

После Корена Ђорђевић је тумачио споредне улоге у ТВ серијама "Шифра Деспот", "Делиријум тременс", "Државни службеник", "Месо" и "Случај породице Бошковић", а у популарној ТВ мистерији "Сенке над Балканом" играо је негативца Веригу. Од фебруара 2020. глумац је играо у представи „Калигула” Народног позоришта у Београду.

Фото: П. Милошевић

 

Игор Ђорђевић води повучен живот. О његовом детињству у Тополи и Аранђеловцу, као и о студентским данима у Новом Саду, мало се зна.

Од 2007. године у браку је са глумицом Зораном Бећић, са којом има две ћерке.

‒ Који год посао да радиш, ако са неким живиш, делиш те ствари. То је потпуно нормално. У Игора имам највише поверења. Он је мој животни ослонац у сваком погледу и свака одлука коју доносимо је заједничка, промишљена ‒ открила је својевремено Зорана Бечић, која и сама потиче из уметничке породице. Њен отац Зоран Бечић био је доајен босанскохерцеговачког глумишта, док је мајка Вања Поповић познати позоришни костимограф.

БОНУС ВИДЕО: