Đorđević je široj publici najpoznatiji kao Vlada u romantičnoj TV seriji "Nepobedivo srce", kao Đorđe Katić u serijalu "Koreni" i kao Ante Vrban u antiratnom filmu "Dara iz Jasenovca".

Dobitnik je dve Sterijine i dve nagrade „Raša Plaović”. Prvenstveno pozorišni glumac, Igor je godinama najmlađi prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Đorđević je rođen u Topoli, gde je završio osnovnu školu. U petom razredu, kako i sam kaže, ostao je opčinjen glumom Zorana Radmilovića u predstavi "Radovan Treći" i istovremeno zavoleo glumački poziv. Ubrzo je odustao od treniranja fudbala i karatea, i kao srednjoškolac upisao glumu u Aranđelovcu. Glumu je kasnije i diplomirao 2001. godine na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi Vide Ognjenović Diplomsku predstavu Bogojavljenska noć odigrao je u somborskom Narodnom pozorištu. Na klasi je bio sa Ivanom Bosiljčićem, Nadom Šargin i Slobom Stefanovićem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorana Becic (@zobecic)

Igor Đorđević otkrio je u jednom intervjuu da se celoga života bori sa disleksijom. Glumac je često upozoravao na oprez u tretiranju ovog poremećaja kod dece.

Odmah po završetku studija, 2002. godine, Igor je postao stalni član Narodnog pozorišta. Tu je ostvario zapažene uloge u predstavama Zli dusi, Ribarske svađe i Mileva Ajnštajn. Filmski debi ostvaruje ulogom u filmu Klasa 2002, a 2004. godine dobija šansu u domaćem blokbasteru "Jesen stiže, Dunjo moja". NJegov talenat prepoznat je i nagrađen na Filmskim susretima u Nišu u vidu priznanja za najbolji glumački debi godine. Sledeće godine tumači jednu od sporednih uloga u hit seriji "M(j)ešoviti brak", a četiri godine kasnije igra u filmu "Đavolja varoš", i reprizira ulogu iz Jesen stiže… ali u televizijskom formatu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorana Becic (@zobecic)

Godine 2011, glumac se pojavio u tri TV serije. Najpre je ostvario sporednu ulogu u "Miris kiše na Balkanu", koju su predvodili LJiljana Blagojević i Predrag Ejdus, a zatim i u seriji "Žene sa Dedinja". Istovremeno stiglo je i priznanje njegove matične kuće — Nagrada „Petar Banićević” mladom glumcu do 35. godina koji se posebno umetnički istakao i iskazao visok profesionalizam u poslu i odnosu prema Narodnom pozorištu u periodu od 1. novembra 2010. do 31. oktobra 2011. godine.

Zajedno sa ovom došla je i nagrada „Raša Plaović” za najboljeg epizodnog glumca, za ulogu Stavrogina u predstavi "Zli dusi".

Posle Korena Đorđević je tumačio sporedne uloge u TV serijama "Šifra Despot", "Delirijum tremens", "Državni službenik", "Meso" i "Slučaj porodice Bošković", a u popularnoj TV misteriji "Senke nad Balkanom" igrao je negativca Verigu. Od februara 2020. glumac je igrao u predstavi „Kaligula” Narodnog pozorišta u Beogradu.

Foto: P. Milošević

 

Igor Đorđević vodi povučen život. O njegovom detinjstvu u Topoli i Aranđelovcu, kao i o studentskim danima u Novom Sadu, malo se zna.

Od 2007. godine u braku je sa glumicom Zoranom Bećić, sa kojom ima dve ćerke.

‒ Koji god posao da radiš, ako sa nekim živiš, deliš te stvari. To je potpuno normalno. U Igora imam najviše poverenja. On je moj životni oslonac u svakom pogledu i svaka odluka koju donosimo je zajednička, promišljena ‒ otkrila je svojevremeno Zorana Bečić, koja i sama potiče iz umetničke porodice. NJen otac Zoran Bečić bio je doajen bosanskohercegovačkog glumišta, dok je majka Vanja Popović poznati pozorišni kostimograf.

BONUS VIDEO: