На почетку суђења, тужилац је истакао да је Брајан рекао истражитељима да је нестала 1. јануара и да је отишла на службени пут, што се испоставило као лаж.

- Ана је запослена у фирми за некретнине, а прошле године је питана да пређе да ради у Вашингтон. Они су продали кућу, а изнајмили нову у Кохасету.

Према речима тужиоца, у децембру 2022. Брајан Волш је сумњао да Ана Волш има аферу, а посећивао је Инстаграм профил Аниног пријатеља.

 

 

- Он је помоћу мајке унајмио приватног детектива, а затим је у преко ајпеда сина претраживао у којој земљи је најбоље да се разведе. Она се припремала да га остави и одведе децу са собом - навео је тужилац и додао да се сумња да је 31. децембра Ана отишла да уради нокте, да је дошао породични пријатељ, да су деца спавала а Брајан је припремао вечеру. У једном моменту једно дете је сишло, разговарало са њима и отишло да спава - наводи тужилац.

Како објашњава, њихов породични пријатељ је око 1 ујутру отишао и то је био последњи пут да је неко видео Ану живу.

Језива претрага

Тужилац је затим поновио језиве претраге које је Брајан Волш гуглао током те кобне вечери.

- Како се отарасити тела - навео је тужилац као један од примера, а потом навео да је бебиситерка отишла кући, по налогу Брајана.

Он јој је рекао да је он изгубио телефон, као и да је Ана отишла на службени пут. Тужилац је истакао да су надзорне камере уочиле Брајана Волша на више локација, као и да је куповао хемијска средства, радна одела и чизме.

 

 

- Брајанова мајка је рекла да је он дошао код ње дан касније и рекао је да је Ана отишла у Вашингтон. Док су деца била са бебиситерком, на ајпеду сина је претраживано "Како амонијак утиче на тело" и још низ узнемирујућих претрага. Бебиситерка је била у кући током целе недеље и приметила је да су неке ствари и намештај померани - навео је тужилац.

Тужилац је навео да је претресано Брајаново возило, а у подруму је пронађен нож са траговима крви. Деветог јануара су прегледани сви контејнери које је користо Брајан, али су они испражњени и одвезени на сметлиште.

Тамо су пронађени кључеви, сат који личи на Анин, Хунтер чизме, Прада торба и црни капут. Пронађена је и Гучи огрлица, која личи на огрлицу коју има Ана Волш.

Оптужнице

Подсетимо, окружни тужилац округа Норфолк Мајкл Мориси објавио је 30. марта три оптужнице против Брајана: за убиство његове жене, за довођење полицијске истраге у заблуду/ометање правде и за непрописно преношење људског тела.

Волш се изјаснио да није крив по оптужби за убиство на суђењу у Окружном суду Квинси, у јануару.

Подсетимо, тужиоци су навели да је Волш убио своју жену, Ану Волш у њиховој кући у Кохасету на Нову годину. Три мала сина су наводно у то време била код куће. Истражитељи сумњају да је Брајан уништио тело супруге и да су њени остаци можда спаљени у објекту за смеће.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".