Na početku suđenja, tužilac je istakao da je Brajan rekao istražiteljima da je nestala 1. januara i da je otišla na službeni put, što se ispostavilo kao laž.

- Ana je zaposlena u firmi za nekretnine, a prošle godine je pitana da pređe da radi u Vašington. Oni su prodali kuću, a iznajmili novu u Kohasetu.

Prema rečima tužioca, u decembru 2022. Brajan Volš je sumnjao da Ana Volš ima aferu, a posećivao je Instagram profil Aninog prijatelja.

 

 

- On je pomoću majke unajmio privatnog detektiva, a zatim je u preko ajpeda sina pretraživao u kojoj zemlji je najbolje da se razvede. Ona se pripremala da ga ostavi i odvede decu sa sobom - naveo je tužilac i dodao da se sumnja da je 31. decembra Ana otišla da uradi nokte, da je došao porodični prijatelj, da su deca spavala a Brajan je pripremao večeru. U jednom momentu jedno dete je sišlo, razgovaralo sa njima i otišlo da spava - navodi tužilac.

Kako objašnjava, njihov porodični prijatelj je oko 1 ujutru otišao i to je bio poslednji put da je neko video Anu živu.

Jeziva pretraga

Tužilac je zatim ponovio jezive pretrage koje je Brajan Volš guglao tokom te kobne večeri.

- Kako se otarasiti tela - naveo je tužilac kao jedan od primera, a potom naveo da je bebisiterka otišla kući, po nalogu Brajana.

On joj je rekao da je on izgubio telefon, kao i da je Ana otišla na službeni put. Tužilac je istakao da su nadzorne kamere uočile Brajana Volša na više lokacija, kao i da je kupovao hemijska sredstva, radna odela i čizme.

 

 

- Brajanova majka je rekla da je on došao kod nje dan kasnije i rekao je da je Ana otišla u Vašington. Dok su deca bila sa bebisiterkom, na ajpedu sina je pretraživano "Kako amonijak utiče na telo" i još niz uznemirujućih pretraga. Bebisiterka je bila u kući tokom cele nedelje i primetila je da su neke stvari i nameštaj pomerani - naveo je tužilac.

Tužilac je naveo da je pretresano Brajanovo vozilo, a u podrumu je pronađen nož sa tragovima krvi. Devetog januara su pregledani svi kontejneri koje je koristo Brajan, ali su oni ispražnjeni i odvezeni na smetlište.

Tamo su pronađeni ključevi, sat koji liči na Anin, Hunter čizme, Prada torba i crni kaput. Pronađena je i Guči ogrlica, koja liči na ogrlicu koju ima Ana Volš.

Optužnice

Podsetimo, okružni tužilac okruga Norfolk Majkl Morisi objavio je 30. marta tri optužnice protiv Brajana: za ubistvo njegove žene, za dovođenje policijske istrage u zabludu/ometanje pravde i za nepropisno prenošenje ljudskog tela.

Volš se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo na suđenju u Okružnom sudu Kvinsi, u januaru.

Podsetimo, tužioci su naveli da je Volš ubio svoju ženu, Anu Volš u njihovoj kući u Kohasetu na Novu godinu. Tri mala sina su navodno u to vreme bila kod kuće. Istražitelji sumnjaju da je Brajan uništio telo supruge i da su njeni ostaci možda spaljeni u objektu za smeće.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".