Како је саопштено из Владе, током 2023. године укупне потребе за природним гасом у земљи задовољене су из домаће производње и увоза и било је обезбеђено поуздано, сигурно и квалитетно снабдевања крајњих купаца.

Уредбом је прецизирано да повећање цене природног гаса до највише 10 осто у односу на постојеће цене неће утицати на макроекономску стабилност, на увознике и произвођаче природног гаса, али ће утицати на крајње потрошаче, с обзиром на то да ће за њих набавна цена природног гаса бити увећена до највише 10 одсто.

Циљ спречавање већих поремећаја

У циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда становништва и имајући у виду да је тржиште још нестабилно, Влада је усвојила измену Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте којом је ограничила цене деривата нафте до 31. маја.

Влада је донела и измењену Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница у циљу заштите тржишта, односно спречавања нестабилности у формирању цена роба које су изузетно важне за снадбевање потрошача, а нарочито сиромашнијих социјалних категорија.

Тржиште житарица, пре свега пшенице, а самим тим и брашна, још није стабилно и неопходна је даља интервенција у формирању цена до 31. маја ове године, наводи се у саопштењу Владе.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".