Возач и два радника "Поште Србије" су, заједно са новцем намењеним редовним финансијским плаћањима, спроведени ка царинском терминалу у јужној Косовској Митровици, а са њима се налазе и представници Канцеларије за КиМ на терену, наводи се у саопштењу.

- Овај очајнички потез представља Куртијеву освету Србима након дебакла који је доживео на изборима и нови је покушај подизања тензија на северу Косова и Метохије у режији Приштине - истакао је Петковић.

Реч је, каже, о наставку сталних политичких и административних препрека које Приштина поставља, а које имају за циљ да отежају платни промет на северу Косова и Метохије, иако на то немају апсолутно никакво право.

- Срби имају свако легално, легитимно и законско право да користе свој новац и то се не доводи у питање. Слобода несметаног платног промета гарантована је договорима у Бриселу и тек након формирања ЗСО, ту надлежност ће преузети ЗСО - наводи Петковић.

О том опасном потезу Приштине и Куртија, додаје Петковић одмах је директно обавестио Мирослава Лајчака, као и Сједињене Америчке Државе и очекује њихову дипломатску акривност у циљу смиривања тензија које Приштина производи.

Овај потез пажљиво је срачунат и пред наставак Бриселског споразума и показује да Курти не жели никакву нормализацију односа нити формирање ЗСО, закључио је Петковић.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО: