Проф. др Југослав Николић, директор РХМЗ-а за Курир открива какво нас време тачно очекује за првомајске празнике (29/30. априла и 1-2. маја).

- Наставља се период променљивог времена, али уз постепени пораст температуре која ће се у периоду од 29. априла до 2. маја кретати у интервалу од 19 до 24 °С. Уз смену сунчаних и облачних интервала очекују се и падавине - у суботу (29.04.) ујутро и пре подне местимично ће падати киша, док ће после подне бити локалних пљускова са грмљавином. Краткотрајна појава кише и пљускова обележиће и други дан викенда (30.04.), али ће до вечерњих сати падавине престати - рекао је Николић, а потом додао:

- У недељу увече и током већег дела ноћи (30.04/01.05.) суво са минималним температурама од 7 до 12 °С. Ипак, пред јутро до Србије се очекује наилазак нове облачности са запада Балкана и Јадрана која ће 1. маја ујутро условити кишу и локалне пљускове са грмљавином, прво у западној половини Србије, а током дана и у осталим крајевима. Киша и пљускови са грмљавином повремено се очекују и у Београду.

- Нестабилно време обележиће и други дан празника, док ће се 3. и 4. маја облачност са падавинама изместити ка југу и истоку полуострва уз прилив мало хладнијег ваздуха из средње Европе што ће условити да максималне температуре имају вредности око 15 °С.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".