Прављен по лиценци италијанског Фијата, био је обожаван због економичности и приступачности па је могао да га вози и просечан грађанин. Поред грађанства, користиле су га и државне службе.

Први примерак овог култног аутомобила је имао свега 23 коњске снаге, а каснији модели су имали око 25. Њима је до "стотке" било потребно чак 54 секунде. Овај мали аутомобил је, ипак, прирастао многима за срце па је остварио култни статус.

Данас, један овакав примерак достиже невероватне цене преко океана. Најскупљи "фића" је коштао чак 40.000 долара, а у питању је модификована верзија познатог аутомобила. Претходни власник је од свог "фиће" направио "фијат џоли" који више личи на ауто за голф терене него за улицу.

Фото: bringatrailer.com принтскрин

 

Међутим, реалнија је цена 11.000 долара за "фићу" у веома добром стању. Овај аутомобил је добио нови сјај пре око 7 година у Хрватској где је 2018. године купљен.

Фото: bringatrailer.com принтскрин

 

Чини се да је, уз "југа", сада и "фића" на добром гласу преко океана, тако да уколико поседујете један овакав олдтајмер, потенцијално је у вашем поседу право богатство.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".