- У контакту смо са свим дипломатским мисијама. За сада је евакуација немогућа. Док се тамо мало не смири, то неће бити могуће. Синоћ су биле најжешће борбе, када је војска кренула да чисти "побуњенике". На ушћу Нила у Картуму, то је као Београд и Нови Београд, војска је почистила са једне стране, а ови имају око сто хиљада припадника и имају доста губитака. То је јака пешадија. Сада је седми дан ратовања, када им понестаје муниција, и војска на то рачуна тако што им зауставља линије логистике. Гађају их са више страна. Војска има све и оклопна возила и дронове и све - рекао је.

Подсетио је да је Судан трећа најјача земља по питању војног наоружања.

- Не постоји још увек коначан број жртви. Сада говоре да их има око 2.700 рањених, али то није тачан број, знаће се све када се сукоб заврши. Не придржавају се примирја тако да је тешко да се било ко евакуише - рекао је и поручио грађанима Србије да седе и да чекају прву прилику да се евакуишу.

- На прву прилику када крене евакуација странци да се прикључе. Аеродром не долази у обзир. Чак, и ако писту отворе, опет нема тамо ничег. Није ту ствар само место где ће да се слети, већ и цела аеродромска логистика и притом у том делу се и даље пуца - указао је .

Каже да не памти када је у Картуму било оваквих ситуација попут актуелне.

- За сада ту није било конфликта, то је једна нормална земља, па је ово изненађење за све. У овом обиму у главном граду, никад није било пуцњаве - додао је Абдел Моути.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: