Велика бура у јавности настала је када се на снимању спота појавио осуђивани криминалац и ријалити учесник Кристијан Голубовић.

Срна Ланго је у објави на Инстаграму навела да је збуњена целом ситуацијом. Како је поручила, на овај начин се огласила због "свих који пишу, зову и траже коментар"...

- Поштовани, обраћам вам се у лично име збуњена ситуацијом до које је атмосфера у ОШ 'Ђура Јакшић' стигла. Нисам сигурна колико има смисла превише ширити причу, а свесна сам да је сваки лични доживљај родитеља и наставника у смислу евентуалне злоупотребе деце логичан. Међутим, злоупотребе овде није било. Све што сам хтела је да организационо помогнем деци из групе 'Црни Церак' вођена њиховим талентом, успехом и порукама које својом музиком шаљу. Желела сам да подржим младе таленте и у том смислу морам рећи да се не кајем због препоруке и молбе. Да будем још конкретнија, ниједно дете из ОШ 'Ђура Јакшић' није учествовало у снимању спота, а деца која јесу учествовала имају, свако понаособ, написмено, дозволе својих родитеља - истакла је Срна и додала:

Фото: Инстаграм принтскрин/srna.lango

 

- Овај спот представља њихову критику извесних појава у данашњем друштву које њима као младим људима не пријају и против којих имају потребу да реагују како они то најбоље умеју. Дакле, он (Кристијан Голубовић) је био део критичког осврта на лоше стране реалности због чега су га чланови групе 'Црни Церак' и позвали да им гостује у споту. Можете мислити колики терет и нелагоду осећам због чињенице да се због моје молбе упућене диркторки води сада већ озбиљна хајка. А можда недовољно знате о томе ко је група 'Црни Церак' па ћу ипак поменути да не само ја лично, већ и све сродне бранше подржавају те младе уметнике, чему сведочи и њихово последње у низу појављивања уз много аплауза по сценама региона као резултат важног и едукативног за младе (а и њихове родитеље) филма 'Индиго кристал' који је подржало Министарство културе као и Факултет драмским уметности. Напоменућу још и то да су управо млади чланови групе 'Црни Церак' веома активни у хуманитарном раду водећи рачуна да колико је у њховој моћи помогну. Тако су недавно, не први пут, без велике помпе и камера носили конкретну помоћ деци диљем Србије. Тужно је што то никога не занимало о њима, па се лако изгуби прави закључак и пуна слика о томе ко су ти млади људи и шта би могла бити њихова истинска мисија. Ако ишта значи, ја вас све молим да не журите у ригидну критику нечега о чему је могуће да просто нисте обавештени. Срдачно, Срна Ланго.

Фото: Инстаграм принтскрин/srna.lango

 

БОНУС ВИДЕО: