Након шокантног снимка бившег криминалца Кристијана Голубовића из учионице ОШ "Ђура Јакшић" у Раковици, који је снимао спот са групом Црни Церак, директорка ове осмолетке Тамара Јелић тврди за "Курир" да није знала да ће у школу доћи Кристијан Голубовић!

- Мене је звала Срна Ланго током распуста и замолила ме да уступим простор да Црни Церак сними спот за песму против вршњачког насиља и девијантног понашања. Ни она није знала да ће доћи Кристијан. Тражили су само учионицу, та деца која се виде на снимку, нису ђаци наше школе. Пристала сам да дођу, али сам рекла да је најбоље да то буде током распуста. Међутим, они су се јавили да имају неких техничких проблема и замолили да спот сниме 19. априла - прича Јелићева.

Она додаје да је група Црни Церак била на другом спрату школе, као и да нису имали физички контакт са ученицима.

Фото: Н.Ж./ТВ Пинк принтскрин/Инстаграм принтскрин/kristijan.krile_official

 

 

- Све је било организовано и обезбеђење и теткице, док се ја не вратим. Дошла сам кући, звала ме теткица и каже ми да је дошао и Кристијан Голубовић. Одмах сам позвала Срну, она исто није имала појма, улазим у такси враћам се у школу. Он је отишао пет минута пре него што сам ја дошла, наводно је имао улогу у том споту, али то нама није речено! Чула сам од теткице да су га видела нека деца у дворишту и да су тражили аутограм и да се сликају са њим - наводи директорка ове школе коју потреса скандал.

Јелићева наглашава да није било никаквих инцидената, као и да јој је жао што је дошло до овога, а како каже није стигла да о свему обавести родитеље и децу.

- Питала сам момке из те групе да су направили проблем. Јутрос сам о свему обавестила Министарство просвете, ово је грешка у корацима, очекујем и инспекцију. Нисмо знали да ће доћи Кристијан - каже она.

Психолог Радмила Вулић Бојовић: "Школа ово не сме да дозволи"

Психолог Радмила Вулић Бојовић психолог каже за Курир да је ово злоупотреба пар екселанс.

- Ја верујем да сама чињеница да се неко са таквим "реномеом" нађе у школском комплексу, поготово ако је без одобрења, мада школа свакако не би ово требала да одобри, говори да се ми налазимо изван икаквог система, поретка.. Ако деца бивају изложена таквом једном непоштовању основних правила, јер, школа је место за рад и учење, а не за неке друге активности. Ово је показна вежба степена угрожености друштва где не можемо да се ослонимо на норме и стандарде, већ свако може да ради шта хоће - навела је Вулић Бојовић.

Фото: АТА имагес

 

 

На питање да ли је знала какав садржај промовише група Црни Церак, одговара да је тек "касније мало истражила."

- Не пратим музику. Пристала сам зато што ми је речено да је песма усмерена против вршњачког насиља и девијантног понашања младих и ја сам поверовала. Свакако је моја грешка што нисам проверила, намера је била добра. Школа није добила нити је тражила никакав новац за коришћење простора, нити су момци из групе то нудили - објаснила је.

Црни Церак: "Снимање спроведено суптилно"

Након свега огласила се и група Црни Церак.

- Кристијан није био на предавању или у посети школи како наводите. Учионица је била искључиво локација за снимање, са актерима који нису из те школе и који су за то добили дозволе родитеља. Снимање је спроведено за време наставе, најсуптилније што смо могли, без претходног најављивања у јавности. Хвала што бринете за децу - навели су они на свом Инстаграм профилу

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: