Голубовић је објавио на свом Инстаграм профилу видео-снимак из учионице која припада ОШ "Ђура Јакшић" на Канаревом брду.

- Ваш омиљени професор - стоји у опису његовој снимка.

На снимку се виде ђаци који седе на својим местима у учионици, а сви су обучени у мајце са обележјем хип-хоп групе Црни Церак, док Голубовић седи за катедром. Како су навели забринути родитељи у коментарима на друштвеним мрежама он је школу посетио са поменутом хип-хоп групом због снимања спота.

- Ово ћемо после да стављамо.. То је чувена учионица са децом сумњивог раста. Ајмо једном "хелооо" - узвикнуо је Голубовић на снимку док му деца, односно ђаци ове основне школе скандирају.

 

 

Директорка ове школе Тамара Јелић није одговарала на позиве новинара, а у школи су рекли да ће доћи у установу поподне.

Министарства просвете затражило је од просветне инспекције да хитно изврши надзор у ОШ "Ђура Јакшић" у Раковици, након сазнања да је у тој школи сниман спот у коме учествује Кристијан Голубовић.

- Иако органи школе имају право да аутономно доносе одлуке о коришћењу школског простора, Министарство просвете осуђује сваку злоупотребу школског простора, јер је школа место где се стичу знања и учи о друштвеним вредностима. Учионица није место где се користи непримерен речник и омаловажавање. Школе и све активности које школе реализују у оквиру образовно-васпитног процеса и ваннаставних активности, су дужне да негују и развијају вредности поштовања, толеранције, емпатије, ненасилне комуникације. Запослени су у обавези да креирају подстицајно и безбедно окружење за неометан раст и развој сваког детета - навели су из Министарства просвете.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: