Марина, за живота је увек тврдила да ти наводи нису тачни, али никада није желела отворено да прича на ту тему, па су медији увек били ускраћени одговора.

Фото: Милена Анђела

 

 

Својевремено се у медијима огласила извесна Верица Поледица, која је оптужила јавно Марину да јој је украла песме, тада је Туцаковићева признала, али је истакла да се само послужила идејама из текста, али и да је за то платила 200 евра. Међутим, после Маринине смрти, много мање познатих људи је спремно да говори о њеним текстовима и како је долазила до њих. Тако се за медије сада огласила Д. З. која је изнела низ тврдњи о чувеном хиту Цеце Ражнатовић "Маскарада", да то заправно није дело Туцаковићеве.

- Почела сам да пишем поезију као средњошколка, и све сам записивала у мали црни роковник, од кога се никада нисам одвајала. Ту сам записивала своје мисли, кратке приче, али и песме. Било је ту много текстова, скоро стотину - започиње исповест Д. З.

Фото: В. Данилов

 

 

- Супруг и ја смо се дружили с дечком који се у то време дружио с тадашњим момком Дивне Карлеуше. Он се хвалио да познаје Марину и да јој продаје своје текстове. Како је тврдио, он је Марини писао 10 текстова за тадашњих 50 марака, а она је користила делове и од комбинације више стихова правила је један текст, који би касније постао велики хит. Тада сам се и ја, наивна, похвалила мојим талентом за писање, показала му роковник и неке од својих текстова, међу којима је био и текст за песму "Маскарада". То вече смо се дружили и разговарали целу ноћ и ја сам потпуно заборавила да сам му показивала роковник. Међутим, после неколико дана схватила сам да га нема. Било ми је јасно да је роковник остао код њега, али је он тврдио да не зна ништа о томе. Помирила сам се са тим и кренула да пишем нове песме.

- Овај мој текст је настао неколико година раније, крајње спонтано. Инспирација за текст ми је била журка на коју нисам отишла и понашање мојих пријатеља који су носили фигуративно маске - фолиранти и дволичне особе. Оно што је Марина "украла" од мене је наслов песме и стихови "Жив се човек на све навикне, па ваљда ћу и ја, ако бог да", као и рефрен "Добро дошли, другови, на нашу малу маскараду, позивнице имате, најбоље је то у граду...". Касније је Марина узевши моју основну идеју, додала остале стихове и направила хит за сва времена - прича саговорница. 

Фото: АТА имагес

 

 

- То што је моја песма завршила у Марининим рукама за мене је само комплимент. Само је она могла да од више различитих песама и аутора направи хит за сва времена. Ипак, желела сам да ова прича изађе у јавност, јер сам код вас прочитала и да су песме "Тихи убица", "Једна ноћ за кајање" и "Казино" Јелене Карлеуше заправо текстови Милоша Рогановића, на којима је била потписана Марина. Та његова прича ме је подсетила на мој случај, због чега сам се растужила и желела да моју причу поделим са јавношћу - завршава Д.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".