Макрон је слегнуо раменима да покаже незадовољство, рекавши да тигањи неће помоћи Француској да крене напред, пренео је Ројтерс.

Макроново појављивање у Мутершолцу је његов први јавни "излет" ван престонице пошто је потписао непопуларан закон о подизању старосне границе за пензионисање што значи да грађани морају да раде две године дуже пре него што добију пуну пензију, навела је британска агенција.

Нагласио је да није могуће да друштво само слуша оне који "праве највећу буку" у настојању да истакне позитивне аспекте француског радног законодавства.

Демонстранти су чекали Макрона испред фабрике коју је посетио у источном региону Алзаса. У фабрици је накратко дошло до прекида електричне енергије, јавили су француски медији. На питање да ли иза тога стоји синдикат Се-Же-Те (CGT), представник тог синдиката одбио је да одговори.

Између позива да понесе оставку и молбе за селфи

Док је ходао поред окупљених људи у оближњем селу, многи су узвикивали "Макроне, дај оставку!“ а један човек му је рекао: "Нећемо ову пензију (реформу), шта ту не схваташ?"

Други човек му је рекао да води корумпирану владу и додао: "Ускоро ћеш пасти, само сачекај и видећеш."

Било је и клицања, а један мушкарац му је рекао да се "држи", док му је нека жена захвалила на раду, други су тражили да се фотографише с њима.

Чак и у региону у коме Макрон има већинску подршку где је добио нешто више од националног просека гласова на председничким изборима 2022. – добродошлица је била углавном непријатељска, наглашава Ројтерс.

(Ројтерс)

БОНУС ВИДЕО: