Пар је себи одсекао главу у бизарном ритуалу жртвовања, саопштила је полиција.

Полиција Винчије је саопштила да су Хемубхаи Маквана (38) за кога се тврди да је фармер, а његова супруга Хансабен (35) очигледно користили импровизовани уређај у својој колиби, негде између суботе увече и недеље поподне.

- Пар је прво припремио ватрени олтар пре него што је ставио главе под механизам налик на гиљотину који је држао конопац - рекао је за Хиндустан тајмс полицијски подинспектор Индрајитсих Јадеја.

„Верује се да су сами активирали оштрицу гиљотине, тако да су им главе пале у хаван кунд”.

Хаван кунд је традиционална јама за ватру која се понекад користи у ритуалу који се врши да би се задовољили богови.

У близини је, како се наводи, пронађена порука у којој се од њихових родитеља тражи да пазе на њихову децу од 12 и 13 година, која су по повратку кући нашла обезглављена тела.

У поруци се такође наводи да је њихова смрт самоубиство и да нико други није био умешан, наводи Тајмс оф Индија.

Лист додаје да су деца послата да живе код ујака по мајци.

Јадеја је рекао да се пар молио богу Шиви, хиндуистичком богу разарања, сваког дана у последњих годину дана, у светилишту које су изградили на свом имању.

Истрага је у току како би се утврдило да ли је одрубљивање глава било део ритуала „црне магије“, али господин Јадеја је рекао да ништа не искључује.

Ритуалне људске жртве нису непознате у Индији, где званични подаци показују да је било више од 100 пријављених случајева између 2014. и 2021.

(Скај Њуз)

БОНУС ВИДЕО: