- Помоћи ћемо као Министарство у оквиру конзуларних активности - истакао је Дачић.

- Ми ћемо помоћи, дао сам јој телефоне и узео њене бројеве, у оквиру наших конзуларних активности. Није ово појединачан случај. Овде је очигледно реч о нечем што претпостављам да је кривично дело. Заједно са полицијом и Министарством правде треба да се види шта може да се учини. Помоћи ћемо увек - рекао је Дачић и нагласио да ово није нажалост појединачан и изолован случај.

- Пасош је код мајке, а отац је одвео дете... Заједно са полицијом и Министарством правде треба видети шта да се учини - каже Дачић.

Фото: Принтскрин/Прва ТВ

 

Подсетимо, Београђанка Јелена Абрамовић (32) мајка је дечака који има две и по године, а који је, према њеним речима, отет. Наводно, малишана је у Швајцарску одвео Јеленин супруг који има адресу у Цириху, а са којим је Јелена од 6. јануара ове године у бракоразводној парници.

Фото: Принтскрин/Прва ТВ

 

Фото: Друштвене мреже

 

Обмануо швајцарске власти

Абрамовићева тврди и да је њен супруг обмануо швајцарске власти.

- Он тамо није пријавио да смо ми у процесу развода, али ми је рекао да је покренуо неку привремену меру, поступак за одвојени живот... Ми нисмо швајцарски држављани, већ српски, и зато молим наше надлежне да ми помогну.

Моје дете сада не зна где му је мајка, ја не знам како је оно, зато као забринута мајка молим и апелујем на све надлежне, на државне органе, да помогну овој мајци да сазна где јој је дете, како је изашло из земље. Ово јесте отмица, али починилац је познат. Ово је оно што сам гледала на филму и нисам ни могла да сањам да ће се десити мени и мом детету.

БОНУС ВИДЕО:

Репортери "Новости" у фабрици где се производе најјачи адути војне индустрије

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".