- Pomoći ćemo kao Ministarstvo u okviru konzularnih aktivnosti - istakao je Dačić.

- Mi ćemo pomoći, dao sam joj telefone i uzeo njene brojeve, u okviru naših konzularnih aktivnosti. Nije ovo pojedinačan slučaj. Ovde je očigledno reč o nečem što pretpostavljam da je krivično delo. Zajedno sa policijom i Ministarstvom pravde treba da se vidi šta može da se učini. Pomoći ćemo uvek - rekao je Dačić i naglasio da ovo nije nažalost pojedinačan i izolovan slučaj.

- Pasoš je kod majke, a otac je odveo dete... Zajedno sa policijom i Ministarstvom pravde treba videti šta da se učini - kaže Dačić.

Foto: Printskrin/Prva TV

 

Podsetimo, Beograđanka Jelena Abramović (32) majka je dečaka koji ima dve i po godine, a koji je, prema njenim rečima, otet. Navodno, mališana je u Švajcarsku odveo Jelenin suprug koji ima adresu u Cirihu, a sa kojim je Jelena od 6. januara ove godine u brakorazvodnoj parnici.

Foto: Printskrin/Prva TV

 

Foto: Društvene mreže

 

Obmanuo švajcarske vlasti

Abramovićeva tvrdi i da je njen suprug obmanuo švajcarske vlasti.

- On tamo nije prijavio da smo mi u procesu razvoda, ali mi je rekao da je pokrenuo neku privremenu meru, postupak za odvojeni život... Mi nismo švajcarski državljani, već srpski, i zato molim naše nadležne da mi pomognu.

Moje dete sada ne zna gde mu je majka, ja ne znam kako je ono, zato kao zabrinuta majka molim i apelujem na sve nadležne, na državne organe, da pomognu ovoj majci da sazna gde joj je dete, kako je izašlo iz zemlje. Ovo jeste otmica, ali počinilac je poznat. Ovo je ono što sam gledala na filmu i nisam ni mogla da sanjam da će se desiti meni i mom detetu.

BONUS VIDEO:

Reporteri "Novosti" u fabrici gde se proizvode najjači aduti vojne industrije

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".