Реч је, иначе, о Београђанину и држављанину Србије са адресом у Цириху.

Неутешна и очајна мајка, која је од почетка највећег хришћанског празника без детета, посведочила је за Курир да више од тридесет сати није ни знала где јој је дете, да ли је добро, да ли је јело, све док он није пустио поруку и јавио где се наводно налази.

- Али не дозвољава ми ни да га чујем, ни да га видим, кроз сузе за Курир каже мајка Јелена (32), економиста из Београда и додаје

- На Велики петак мој још увек венчани супруг, с којим сам у бракоразводној парници од 6. јануара ове године, отео је наше двоипогодишње дете и одвео га у Швајцарску без моје сагласности и путних документа.

Фото: Друштвене мреже

 

- Венчали смо се у јуну 2020. и исте године смо добили дете. Због његовог посла једно време смо боравили у Швајцарској, али све троје имамо пребивалиште у Србији. Од децембра 2022. смо овде у Београду, а у јануару сам одлучила да тражим развод због његовог понашања, омаловажавања... Кад је чуо да сам поднела захтев за развод брака, почео је и да прети да ће дете вратити у Швајцарску. Због његових речи, које су ми утерале страх у кости, већ месецима сам стално на опрезу, у страху - јада нам се забринута мајка и додаје:

Фото: Друштвене мреже

 

- У петак је био дан кад су се црне слутње обистиниле... Празник... Дете одводим код оца око три после подне да фарба јаја. Мени нешто није дало мира, чекала сам испред зграде. Изједало ме је нешто изнутра, те сам након сат времена решила да му напишем поруку и питам како ми је дете, да ли је нешто јело. Порука супругу на Воцап није стигла. Зовем, недоступан је...

Јелена каже да је тада као мајка интуитивно осетила да се десило нешто страшно.

- Договор је био да дете узмем око шест-седам, да га одведем кући, спремим за спавање, али већ у четири сам осетила нешто чудно. Пошто је био недоступан, зовем његову мајку, сестру, пријатеље, али нико се не јавља. Зовем полицију, већ се тресем од страха, не знам где ми је дете. Из полиције су ме упутили на полицијску станицу да пријавим његов нестанак. Наредних 30 и нешто сати не знам ништа о малишану.

Фото: Друштвене мреже

 

Агонија постаје све већа. Моје дете се никад није одвајало од мене, оно је мало. У суботу се јавља супруг да каже да је дете у Швајцарској - кроз сузе препричава Абрамовићева, додајући да не зна откуд дете у Швајцарској, како и где је изашло из зграде, како је отац успео да га одведе преко границе кад је дететов пасош све време код ње, чиме и у каквим условима је дете отишло у другу земљу.

Тврди и да дете није изашло из земље легалним путем.

- Иако каже да је дете с њим, не дозвољава ми да га видим преко видео-позива, да му чујем глас, да питам да ли је добро, да оца питам шта намерава да ради, зашто га је отео. Слуђена сам, погубљена, разговарала сам и са адвокатима. Слутње су се, нажалост, обистиниле, сами су ме упозоравали да може доћи до овога... Никада нисам имала намеру да свом детету ускратим право да виђа оца јер знам колико је то значајно за његов развој, али све време су трајале те моје унутрашње борбе да морам бити на две стране.

Фото: Принтскрин/Прва ТВ

 

Обмануо швајцарске власти

Абрамовићева тврди и да је њен супруг обмануо швајцарске власти.

- Он тамо није пријавио да смо ми у процесу развода, али ми је рекао да је покренуо неку привремену меру, поступак за одвојени живот... Ми нисмо швајцарски држављани, већ српски, и зато молим наше надлежне да ми помогну.

Моје дете сада не зна где му је мајка, ја не знам како је оно, зато као забринута мајка молим и апелујем на све надлежне, на државне органе, да помогну овој мајци да сазна где јој је дете, како је изашло из земље. Ово јесте отмица, али починилац је познат. Ово је оно што сам гледала на филму и нисам ни могла да сањам да ће се десити мени и мом детету.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

"НОВОСТИ" У КУЋИ УБИЈЕНЕ ДЕВОЈКА Брат: Не верујем ни да је имао времена да је силује

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".