За овај филм везане су бројне и занимљиве чињенице које су широј јавности непознате, а односе се на крај овог легендарног филма.

Титова смрт је спречила да се филм "Ко то тамо пева" сними по предвиђеном сценарију.

Првобитно, у плану је била сцена у којој два дечака излазе из аутобуса. Требало је да се појави неколико животиња домпремљених из италијанског циркуса и да све личи на сцену апокалипсе. Директор филма је био у договору са власником циркуса у Италији, који долази у Београд и има дресиране животиње.

Фото: Јутјуб принтскрин/Klasik TV

 

У моменту када је проглашена смрт Јосипа Броза Тита, свим странцима се забранио улаз у земљу, тако да су границе биле затворене, а животиње наравно нису ни могле да се допреме.

На тај начин, филм је завршен онако како је завршен. То што није снимљено на крају филма "Ко то тамо пева", искоришћено је за почетак филма "Андерграунд".

Фото: Профимедиа

 

- Титова смрт нас је спречила да завршимо "Ко то тамо пева". Имали смо у сценарију сцену, када изађу она два дечака из аутобуса, требало је да се појави неколико животиња и да све личи на сцену апокалипсе. Директор филма је био у договору са власником циркуса у Италији, који долази у Београд и има дресиране животиње. Умире Јосип Броз, забрањује се улаз свим странцима. Ми морамо да завршимо филм, и он се завршава онако како је завршен. То што није снимљено као крај, то је почетак "Андерграунда - објаснио је својевремено за Блиц, драмски писац Душан Ковачевић, по чијем је сценарију снимљен филм "Ко то тамо пева".

БОНУС ВИДЕО: