Његов тадашњи бенд напустила је певачица Спаса и био им је неопходан нови женски вокал.

- Сећам се тога кад је Брена дошла на једну пробу, а Спаса је певала "Proud Mary", чувени хит Тине Тарнер. Брена прилази отима јој микрофон, наставља да пева. Кад је завршила песму рекла је: "Овако се пева" и отишла. Отпевала је заиста одлично, далеко боље од Спасе - рекао је Поповић.

Бенд је прихватио Лепу Брену, међутим, она је, како каже расла у веома строгој патријархалној породици и морала је за то да добије дозволу од свог оца.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lepa Brena

 

- Каже она, мора неко да прича са мојима татом. Она је имала 18 година, тек је уписала прву годину Економског факултета у Београду. И она ми каже идемо сутра код мене, само пази он је мало строг. Ништа, ја обучем браон одело, кравату, крем кошуљу да то све изгледа тип топ, онако озбиљно. Чули су и њени родитељи за наш бенд, а заиста смо свирали јако добро и правили смо шоу.

Фото: З. Кнежевић

 

- И ја дођем, добар дан, добар дан. Кажем њеном оцу: Ми свирамо ту у хотелу Галеб. Он каже: "Добро и шта сад?" Ја кажем: "Ми би хтели да ваша ћерка пева са нама." Он ће на то: "Моја ћерка да пева са вама у кафани?" "Не", рекао сам му, "није то кафана, то је хотел и то веома луксузан" иако му то дође на исто хотел или кафана то је ресторански амбијент. Он понови: "Моја ћерка да буде кафанска певачица?" "Не", кажем му, "не кафанска, хотелска певачица." Каже он: "Види дечко, марш напоље! Моја ћерка да буде кафанска певачица. Нећу да чујем за то, да ми то никад више нисте споменули!" - испричао је Поповић.

Лепа Брена се на срећу, ипак, придружила бенду.

- Ја сам се вратио код ових мојих из бенда и питају ме оно шта је било, кажем ништа истерао ме човек напоље. Кренули смо на заказан наступ, а свуда на бандерама је била Спасина слика. Наш друг Цака довезао је на крају Брену у аутомобилу који само што се није распао.

БОНУС ВИДЕО: