Певача Шабана Шаулића запамтићемо по титули краља народне музике и по песмама које је оставио иза себе. 

Он је једном приликом изјавио да је таленат наследио од мајке Илде, А да највише жали што није присуствовао очевој сахрани. 

 

Фото: В. Данилов

 

–Таленат сам наследио од мајке, много је лепо певала. Када почне да пева, цео комшилук је слушао. Увек сам се питао одакле је знала шпански. Сећам се да је певала песму "Ла пицо нера". То је предивна песма. Отац, она и ја се возимо у возу, а она почне да пева. Када стане на средини фургона и почне да пева, колико је само била велика. Гледам је, ко кућа је била велика у мојим очима. Рукама је све објашањавала, као да је знала речи песме. Никада је нисам питао одакле она ту песму зна.

Када је преминуо Шабанов отац, тада је био на турнеји у Аустралији и није могао отказати концерте: 

– Међутим, тада је био заказан Сиднеј и Мелбурн. Људи су уложили много пара, нисам могао да откажем наступе. То су била два најбитнија града када је Аустралија у питању. Сећам се да сам певао и плакао. Свега се сећам. Био сам негде ван себе док певам и плачем и замишљам шта се тамо све дешава, а ја да не сахраним оца. Нисам то могао ни да помислим, а не да доживим– испричао је својевремено Шабан у емисији "Из профила".

БОНУС ВИДЕО: