Недавно је за "Новости" Тања поручила како се „може рећи да је њено срце заробљено“, да је истина како је за 38. рођендан добила огрлицу и минђуше „које за њу имају велику симболику“ и то од особе „која ју је освојила, баш као и она њега“. То је све што би она волела да се о њеном љубавном животу јавно прича, пошто њен изабраник у супротном - не би имао мира. 

У великом ускршњем интервјуу за „Вечерње новости“ фолк звезда каже да јој је управо мир потребан у празничним данима које проводи са најмилијима и радује се обичајима који је враћају у безбрижно детињство. Она истиче и да ускоро објављује прву аутобиографску песму. О чему ће тачно певати  не жели да открива, али њен одговор слути да се ради о разводу и борби за старатељство.

Фото: Принтскрин Инстаграм/тања_савиц_привате

 

- Ове ће бити друга година да Ускрс проводим код куће са децом. Управо ће ми ова година бити једна од најлепших јер сам са њима. Ја сам старатељство добила, то ми је додељено. Што се виђања тиче, отац се не оглашава, не виђа их, тако да не знам шта бих рекла. За своју децу бих трпела страх и све, само да су они срећни, као што сам чинила до сада. Чинила бих то и даље да желе да виде тату, али у заједници не можемо да живимо више. Они знају да се отац не јавља, свесни су тога. Сама све плаћам, немам са тим проблем – започиње Тања и додаје:

- Искористићемо слободне дане да посетимо моју сестру у Северној Македонији. Она има троје деце и не сумњам да ће нам бити лепо. За први дан Ускрса смо традиционално код мојих родитеља. Тамо проводимо читав дан.

Фото: Принтскрин Инстаграм/тања_савиц_привате

 

Поштујете ли обичаје? Шта је чије задужење у вашој кући?

- Наравно да поштујемо и веома им се радујемо. Моја сестра Биља живи са нама и била је задужена за фарбање јаја. Она је мајстор у томе, зна баш лепо да их декорише. Ја сам била задужена за традиционалне технике, бојење јаја у луковини, док се она разуме у све остало. Заиста уживам у тој атмосфери и свим активностима.

Фото: Принтскрин Инстаграм/тања_савиц_привате

 

На шта вас подесћају ускршњи празници, како сте их славили као дете?

- Све ме враћа у детињство, оживљава слике безбрижности, разиграности, радости, када сам се насмејана упуштала у дечије играрије. Памтим те Ускрсе по лепом времену, тада је, чини ми се, увек лепо и све цвета око нас. Сећам се да сам имала друштво из комшилука, где смо заједно излазили на улицу, да се играмо и да се куцамо јајима како обичаји налажу. Генерално ми је детињство остало у лепом сећању.

Певате ли вечерас или ће одмор бити комплетан?

- Увек сам гледала да на Ускрс не радим, баш као и за друге велике празнике током године. Да их проведем са својима, са децом и остатком породице. Тако је и данас. Публика ми је такође важна, али ово су ипак „моји дани“. Њих обрадујем на други начин, иновацијама у каријери и новим песмама. Све то је управо због њих.

Фото: Принтскрин Инстаграм/тања_савиц_привате

 

Следеће године ће бити 20 лета од вашег првог појављивања у „Звездама Гранда“. Да ли сте у контатку са неким из прве генерације популарног такмичења? У каквим сте односима са Банетом Мојићевићем, Стеваном Анђелковићем, Дарком Филиповићем, Немањом Николићем и Славицом Ћуктераш?

- Делује помало нестварно, две деценије су прошле као трен. То није мали временски период и веома сам задовољна како је моја каријера текла све до дана данашњиег. Посебно сам поносна на то какве сам песме створила и мислим да ће "Златник" остати за сва времена. То ме јако радује. У контакту сам са Банетом и са Стевом такође, али мање.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Боxy

 

Анђелковић и ја смо чак смо били и комшије, живели смо у истом крају у Београду, сада сам се одселила за Смедерево. И са једним и са другим сам снимила дуете, тако да бих издвојила њих двојицу.

Фото: Принтскрин Инстаграм/тања_савиц_привате

 

Многе девојке вам могу позавидети на линији, да ли је то заслуга тренинга или нечег другог?

- Драго ми је да се то види и да се примети. Тренирам колико сам у могућности, колико ми време дозвољава. Не форсирам се превише, али сам генерално у тренингу. Тешко ме је натерати, али када видим резултате, после ме гризе савест ако изостанем. То важи и за исхрану, углавном прекршим правила неким тестом, масном храном, чоколадицама. Нисам баш стриктна и доследна у потпуности.

„Катанац“ на причу о љубави

Нашироко се у послење време спекулише о љубавном животу Тање Савић. Било је много неистина и ружних натписа који су погађали фолкерку. Баш због тога, певачица на питање да ли је заљубљена одговара:

- О свом приватном животу не желим више да причам, покушавала сам то и раније са мање или више успеха. Волела бих да тај део живота задржим за себе. Једноставно, шта год да кажем, људи то погрешно протумаче и дају себи за право да коментаришу моју приватност. Зато се ограђујем од тих прича и тај део мога срца бих задржала само за себе – јасна је Тања.

Фото: Принтскрин Инстаграм/тања_савиц_привате

 

Мистерија аутобиографског новитета

Последње две песме које је Тања Савић објавила су "Боли ли" и "Потаман". Певачица ексклузивно открива да спрема новитете и да ће први пут у каријери објавити аутобиографску нумеру.

- Ево, ексклузивно за "Новости", снимила сам песму која је аутобиографска. Све моје песме у себи имају аутобиографске примесе, али ова сада је у потпуности. Мислим да ће публика бити одушевљена. Не могу да откривам баш о чему се ради. Дајем могућност да се нагађа, знате шта се све дешавало у претходном периоду мог живота, тако да погађајте о чему ћу певати. Мислим да сам помогла овим путем (смех), да се лако открије. Песма ускоро излази, а треба да снимим и спот.