Старатељство над Аниним и Брајановим синовима, узраста од 2, 4 и 6 година преузело је у јануару Одељење за децу и породицу из Масачусетса у САД након што су у року од недељу дана практично постали сирочићи и они се више од три месеца налазе у овој установи.

Миланка наводи за медије да не зна да ли ће бригу о њеним унучићима преузети њена друга ћерка која са породицом живи у Канади.

- У великом је послу и нисмо се дуго чуле - каже Миланка и додаје да она нема контакт са домом у ком се њени унуци налазе јер не зна енглески језик, преносе медији.

Иначе, Миланка је недавно изјавила да се њена друга ћерка решава проблем папирологије и питање Анине имовине, како би је сачувала за Анину децу у случају да се она не појави.

Фото: Принтскрин друштвене мреже

 

- Ја не пратим новине апсолутно. У њима има свега и свачега - каже Миланка.

Рекла је да чека да добије званичне информације и да не зна у шта да верује.

Миланка је крајем јануара била на разговору у Министарству спољних послова, када је потписала захтев за прибављање званичиног извештаја о нестанку њене ћерке у САД, као и свих потребних докумената у вези са тиме. Наводи да још увек није добила ова докумета.

Фото: Инстаграм/принтскрин

 

Подсетимо, Ани Волш изгубио се траг у новогодишњој ноћи, након што је дочек прославила са супругом Брајаном и пријатељем у њиховом породичном дому у Кохасету. Њихово троје деце било је у кревету око 20 сати. 

Брајан је изјавио да је његова жена у раним јутарњим сатима рекла да мора да се врати назад у Вашинготон, где је живела током радне недеље, јер су је звали са посла, као и да је резервисала превоз до аеродрома. 

Анин нестанак најпре су пријавио њен послодавац 4. јануара, а потом је истог дана то учинио и њен супруг Брајан. 

Он је неколико дана касније ухапшен због ометања истраге, јер је полиција утврдила куда се кретао, а што је он изоставио да им каже. Брајан је, наиме, 2. јануара у једној продавници купио средства за чишћење у износу од 450 долара.

Фото: Фејсбук/Ana Walshe

 

Средином истог месеца је осумњичен да је Ану убио у подруму куће, раскомадао њено тело, а делове бацио на депонију на којој се отпад рециклира. Анино тело није пронађено.

На рочишту које је потом одржано Брајан је негирао кривицу. Тужилаштво је изнело прикупљене доказе, међу којима су и 20 језивих питања која је Брајан претраживао д 1. до 3. јануара на интернету, преко синовљевог ајпеда, а која се тичу решавања људског тела. У подруму куће пронађен је крвави нож.

Такође су у контејенеру на депонији, која се налази у близини куће Брајанове мајке, пронађене Анине ствари и десет кеса у којима се налазе предмети на којима је била крв и ткиво Ане Волш.

Брајан ће се пред судом наћи 27. априла. Оптужен је за првостепено убиство, ометање истраге и "непрописно преношење тела".

Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/Lighting the way home for the vanished

 

БОНУС ВИДЕО:

Брат убијене Невене објашњава како му је сестра отета

(СД)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".