Истражитељи полицијског инспектората Косова ухапсили су, како се наводи, четири полицајца који су у понедељак увече у близини Лепосавића ранили једну особу.

- Полицијски инспекторат Косова саопштава да су на основу до сада добијених информација и доказа, суспендована четири полицијска службеника, три службеника која нису пријавила случај и један службеник због непријављивања и учешћа у случају - наводи се у саопштењу ПИК-а.

Након што су предузели више истражних радњи у координацији са тужилаштвом, истражитељи полицијског инспектората су, како се додаје, јуче у вечерњим сатима ухапсили четири полицијска службеника због сумње да су починили кривично дело "непријављивање кривичног дела", а један од њих је осумњичен за кривично дело "убиство у покушају".

Фото: Косово онлајн

 

Одлуком тужиоца одређено им је задржавање од 48 сати, додају из полицијског инспектората.

Подсетимо, Милан Јовановић рањен је у понедељак касно увече у близини полицијског пункта код Бистричког моста, недалеко од Звечана, а четворица припадника полиције су суспендована и одређено им је полицијско задржавање до 48 сати због тог случаја.

Осуда ОЕБС-а

Мисија ОЕБС-а у Приштини осудила је инцидент на северу КиМ, у којем је, како се сумња, службеник косовске полиције у понедељак увече ранио Србина Милана Јовановића.

- Мисија позива све релевантне институције да спроведу темељну и кредибилну истрагу о томе шта се догодило и да обезбеде да они који су одговорни за такво насиље заиста буду позвани на одговорност - наводи се у објави Мисије на Твитеру.

 

 

То је, како додају из ОЕБС-а, неопходно за обезбеђивање сигурног окружења за све.

БОНУС ВИДЕО:

ПОГЛЕДАЈТЕ: На Н1 забрањено је да се каже да је Куртијева полиција ноћас пуцала у једног Србина

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".