Он је напад преносио уживо на Инстаграму, преноси АП. Компанија Мета, власник Инстаграма, је саопштила да је одмах уклонила видео живог преноса убиства у Луисвилу.

Полиција је стигла на место злочина у време када су се у згради банке још увек чули пуцњи и ликвидирала нападача у размени ватре.

Девет људи, међу којима два полицајца, рањено је у пуцњави и превезени у болницу.

Једна рањена жена је касније преминула у болници, а један од рањених полицајаца, стар 25 година, налази се у критичном стању, саопштила је болница у Луисвилу.

Мотив нападача је за сада непознат, а према првим информацијама, у нападу је користио пушку коју је легално купио недељу раније. 

Мета су му биле колеге, саопштено је у уторак из полиције која је објавила и снимак напада. Објављен је и снимак напада са полицијских камера, на којем се виде хаотичне сцене и како нападач пуца на двојицу полицајаца који покушавају да зауставе напад. Један од полицајаца је погођен у главу, преноси Глас Америке.

Шефица полиције Лујвила Џеклин Гвин Виљарел саопштила је на конференцији за новинаре да је нападач купио полуаутоматску пушку 4. априла у локалној радњи.

Фото: Танјуг/АП

 

На једном снимку види се нападач са пушком, окружен сломљеним стаклом. Из полиције је саопштено да је, након што је већ пуцао на људе у банци, направио заседу да би напао полицајце који су пристизали у банку.

Полиција Лујвила идентификовала је нападача као 23-годишњег Конора Стерџона, који је од прошле године запослен у банци, где је претходно био приправник у три наврата.

Фото: Танјуг/АП

 

Заменик шефа полиције Лујвила Пол Хамфри пренео је новинарима да су полицајци стигли на место догађаја око 8:30 ујутру по локалном времену, само неколико минута пошто су добили позив из банке Олд Натионал Банк у центру града, преко пута бејзбол стадиона Слагер Филд.

БОНУС ВИДЕО:

СНИМАК ЕКСПЛОЗИЈЕ: Тренутак кад кафић у Санкт Петербургу одлеће у ваздух

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".