On je napad prenosio uživo na Instagramu, prenosi AP. Kompanija Meta, vlasnik Instagrama, je saopštila da je odmah uklonila video živog prenosa ubistva u Luisvilu.

Policija je stigla na mesto zločina u vreme kada su se u zgradi banke još uvek čuli pucnji i likvidirala napadača u razmeni vatre.

Devet ljudi, među kojima dva policajca, ranjeno je u pucnjavi i prevezeni u bolnicu.

Jedna ranjena žena je kasnije preminula u bolnici, a jedan od ranjenih policajaca, star 25 godina, nalazi se u kritičnom stanju, saopštila je bolnica u Luisvilu.

Motiv napadača je za sada nepoznat, a prema prvim informacijama, u napadu je koristio pušku koju je legalno kupio nedelju ranije. 

Meta su mu bile kolege, saopšteno je u utorak iz policije koja je objavila i snimak napada. Objavljen je i snimak napada sa policijskih kamera, na kojem se vide haotične scene i kako napadač puca na dvojicu policajaca koji pokušavaju da zaustave napad. Jedan od policajaca je pogođen u glavu, prenosi Glas Amerike.

Šefica policije Lujvila DŽeklin Gvin Viljarel saopštila je na konferenciji za novinare da je napadač kupio poluautomatsku pušku 4. aprila u lokalnoj radnji.

Foto: Tanjug/AP

 

Na jednom snimku vidi se napadač sa puškom, okružen slomljenim staklom. Iz policije je saopšteno da je, nakon što je već pucao na ljude u banci, napravio zasedu da bi napao policajce koji su pristizali u banku.

Policija Lujvila identifikovala je napadača kao 23-godišnjeg Konora Sterdžona, koji je od prošle godine zaposlen u banci, gde je prethodno bio pripravnik u tri navrata.

Foto: Tanjug/AP

 

Zamenik šefa policije Lujvila Pol Hamfri preneo je novinarima da su policajci stigli na mesto događaja oko 8:30 ujutru po lokalnom vremenu, samo nekoliko minuta pošto su dobili poziv iz banke Old National Bank u centru grada, preko puta bejzbol stadiona Slager Fild.

BONUS VIDEO:

SNIMAK EKSPLOZIJE: Trenutak kad kafić u Sankt Peterburgu odleće u vazduh

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".