- Повезао је деду до аутобуске станице, као и мене и Невену до центра. Даље није смео да иде, јер није имао дозволу. Отишао сам у центру нешто да купим и нисам се дуго задржао. Кад сам се вратио, њих више није било на договореном месту - објашњава Ненад за "Новости".

Младић прича да је потом дошао кући и већ наишао на масакр.

Фото: Д.Миловановић

- Стојан је већ био у кући, повредио је маму у коју је иначе био веома заљубљен, ујака и баку. Невене није било ту, а после смо сазнали шта се десило. Ипак, мислим да није стигао да је пре убиства и силује, јер није било толико времена, мада не искључујем могућност да је покушао. Моја лепа сека се, вероватно бранила и он ју је убио - каже младић.

- И даље не могу да верујем да је човек, који нам је сваког дана био у кући, чак понекад и спавао овде, јео, пио, друговао, урадио овако нешто свирепо, уби нам дете, повреди укућане... - овако за " Новости", не кријући очај и сузе, прича Ненад Петровић, деда убијене Невене.

Он каже да кобног тренутка није био код куће, али да ништа није слутило на зло од јутра, када је са комшијом Стојаном попио кафу.

- Деловао је нормално. Ко би наслутио да ће урадити овако нешто? Ма, да сам се нашао ту, да ми је допао шака, не би стигао да побегне. Стигла би га моја рука... Он претио да ће се убити? Па, што није кукавица, већ ми уби унуку, рани сина, затим жену и ћерку које су још у болници и боре се за живот. Ма, њему је мало и доживотна робија... - каже Невенин деда.

БОНУС ВИДЕО: