Након првог дела филма "Јужни ветар", који је имао своју премијеру сада већ далеке 2018. године, једино што смо знали о тада безименом лику којег тумачи Александар Берчек је било то да је врло моћан. У тренутку и без промишљања, потпуно одлучно наређује атентат на Голуба. У првој сезони серије, сазнали смо и надимак на први поглед потпуно обичног старца - Црвени. Детаљније смо га упознали у другом делу филма, али је његов лик тек у другој сезони серије добио једну потпуно нову димензију и дубину.

Слободан Остојић му је право име, члан је тајне државне службе која једногласно мора да се сложи око доношења сваке нове одлуке, тицала се она дипломатије или криминала. Остојић је конкретно задужен за контролу и надзор организованог криминала, односно путева дроге у Србији и чува га приватна војска. У младости је одликован за храброст, није ожењен и нема децу.

- Знаш ли што га зову Црвени? Веле да је за време Другог светског рата упао у неко село пуно Усташа. Све живо што је нашао, поклао је, децу, жене, ништа живо оставио није, три дана је, веле, поток текао црвени. И још тече - рекао је Ваја Ђурашиновић.

У последњој епизоди, у Црвеног је пуцао Лазар, његов некадашњи поручник из војске, из освете што му је овај раније убио млађег, а покушао да убије и старијег сина који су се отели контроли. Међутим, постоје знакови који наводе на помисао да је Црвени ипак преживео.

Подсетимо, Црвени је преживео и две ручне бомбе са минималне удаљености, те се створила сумња да би државни службеник који контролише криминалне звери којима его не дозвољава да буду његови подређени, ходао без панцира у ситуацији када зна да је на мети некога. Црвени је у сценама скоро увек носио доста слојева одеће. Стога је и замолио Лазара да га упуца било где, осим у главу.

Пратећи званичну Инстаграм страницу ове популарне франшизе, примећујемо да непосредно пред пету епизоду у којој Цар умире, имамо најаву епизоде, где се Мики Манојловић обраћа фановима и говори да обавезно погледају пету и шесту епизоду у којој се догађају "ствари којима се не надамо". Након ње, иде видео у чијем опису стоји: "Цар је до краја био уз своје људе и покушао да их заштити! А отишао је легендарно, уз велики прасак! Како ће се екипа даље сналазити, без свог "уличног оца", шта мислите?''

Многе фанове је овај опис натерао на размишљање да је ту сумњиво што за Ацу Берчека нема ни речи захвалности, те да стога постоји могућност да је Црвени, поновним чудом, преживео. Одатле се касније и родила мисао да је носио панцир. 

Ова сумња је, изгледа, сасвим оправдана, што потрђује и фотографија која се пронашла на мрежама. Редитељ Милош Аврамовић је у неколико наврата потврдио да су спремни и жељни да снимају наставак ове регионално популарне франшизе.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".