Nakon prvog dela filma "Južni vetar", koji je imao svoju premijeru sada već daleke 2018. godine, jedino što smo znali o tada bezimenom liku kojeg tumači Aleksandar Berček je bilo to da je vrlo moćan. U trenutku i bez promišljanja, potpuno odlučno naređuje atentat na Goluba. U prvoj sezoni serije, saznali smo i nadimak na prvi pogled potpuno običnog starca - Crveni. Detaljnije smo ga upoznali u drugom delu filma, ali je njegov lik tek u drugoj sezoni serije dobio jednu potpuno novu dimenziju i dubinu.

Slobodan Ostojić mu je pravo ime, član je tajne državne službe koja jednoglasno mora da se složi oko donošenja svake nove odluke, ticala se ona diplomatije ili kriminala. Ostojić je konkretno zadužen za kontrolu i nadzor organizovanog kriminala, odnosno puteva droge u Srbiji i čuva ga privatna vojska. U mladosti je odlikovan za hrabrost, nije oženjen i nema decu.

- Znaš li što ga zovu Crveni? Vele da je za vreme Drugog svetskog rata upao u neko selo puno Ustaša. Sve živo što je našao, poklao je, decu, žene, ništa živo ostavio nije, tri dana je, vele, potok tekao crveni. I još teče - rekao je Vaja Đurašinović.

U poslednjoj epizodi, u Crvenog je pucao Lazar, njegov nekadašnji poručnik iz vojske, iz osvete što mu je ovaj ranije ubio mlađeg, a pokušao da ubije i starijeg sina koji su se oteli kontroli. Međutim, postoje znakovi koji navode na pomisao da je Crveni ipak preživeo.

Podsetimo, Crveni je preživeo i dve ručne bombe sa minimalne udaljenosti, te se stvorila sumnja da bi državni službenik koji kontroliše kriminalne zveri kojima ego ne dozvoljava da budu njegovi podređeni, hodao bez pancira u situaciji kada zna da je na meti nekoga. Crveni je u scenama skoro uvek nosio dosta slojeva odeće. Stoga je i zamolio Lazara da ga upuca bilo gde, osim u glavu.

Prateći zvaničnu Instagram stranicu ove popularne franšize, primećujemo da neposredno pred petu epizodu u kojoj Car umire, imamo najavu epizode, gde se Miki Manojlović obraća fanovima i govori da obavezno pogledaju petu i šestu epizodu u kojoj se događaju "stvari kojima se ne nadamo". Nakon nje, ide video u čijem opisu stoji: "Car je do kraja bio uz svoje ljude i pokušao da ih zaštiti! A otišao je legendarno, uz veliki prasak! Kako će se ekipa dalje snalaziti, bez svog "uličnog oca", šta mislite?''

Mnoge fanove je ovaj opis naterao na razmišljanje da je tu sumnjivo što za Acu Berčeka nema ni reči zahvalnosti, te da stoga postoji mogućnost da je Crveni, ponovnim čudom, preživeo. Odatle se kasnije i rodila misao da je nosio pancir. 

Ova sumnja je, izgleda, sasvim opravdana, što potrđuje i fotografija koja se pronašla na mrežama. Reditelj Miloš Avramović je u nekoliko navrata potvrdio da su spremni i željni da snimaju nastavak ove regionalno popularne franšize.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".