Љиљана Николовска је била у саставу легендарне групе Магазин у периоду од 1983. до 1990. Заједно су снимили укупно седам албума, а песме у њеном извођењу се појављују и на бројним компилацијским албумима.

Певачица је рођена у Сплиту, а њени родитељи Вера и Боро су пореклом македонске националности. Љиљана је из Хрватске и Југославије отишла почетком ратних 1990-их те данас живи у калифорнијском граду Сан Педру у САД-у.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Свој деби соло албум “Лет” снимила је 1996. године за Кроација Рекордс.

О данима када је кренула у “бели свет” каже:

- Чак и кад сам отишла, 1989, мени су прве три године кофери били спаковани, ready to go за доћи кући, међутим, стицајем околности срела сам бенд који ми се свиђа, срела сам свог супруга, постала сам и мама тамо (у Америци) -

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Задовољна је и срећна жена којој ништа не недостаје. Кад се присећа раздобља с Магазином на њега гледа с позитивним осећањима:

“Публика ми увек недостаје као и драги људи с посла!”

Певачица већ неко време вредно ради и снима нове песме које чекају прве реакције пријатеља и сарадника. Води миран, сталожен живот, има велики врт, животиње.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Фанови Магазина памте је по песмама “Тамара”, “Коколо”, “Пиши ми”, “Ти си жеља мог живота”, “Три сам ти зиме шаптала име” и многим другим.

Изузетно је активна на Фејсбуку, често комуницира са обожаваоцима, објављује своје фотографије и са свима активно разговара и дели информације.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: