Осуђен је на две и по године затвора и новчану казну од 3.787 евра трошкова суда и вештачења.

Подсетимо, пријаву против Шкаре за силовање поднела је лекарка након што јој је запслена АК Сигет испричала да ју је почетком августа 2019. године сексуално напаствовао надређени у просторијама фирме. Жена је и сведочила против Шкаре, детаљно описавши сексуално злостављање, пише Индекс

Испричала је да ју је Шкаро десном руком примио око струка, набио на себе и леву руку јој гурнуо у грудњак. У једном се тренутку, испричала је, успела ишчупати и рекла му да стане. Но он је није послушао.

- Једну руку ми је ставио на леђа, а другу ми је завукао испод хаљине. Молила сам га да престане, а он је рекао да ће радити шта жели, да ће ме бацити на кревет у соби и силовати - испричала је жена.

Није могла да се ослободи, а Шкаро јој је тада почео гурати руку у гаћице, испричала је. Додала је да ју је након свега Шкаро питао да ли јој се може ли извинити, на шта му је она рекла да за то нема опроштаја. Шкарин пријатељ наводно јој је нудио 80 хиљада евра да ћути о свему.

Оптужница за силовање и сполно узнемиравање

Оптужница против Шкаре поднесена је крајем новембар исте године.

Суђење му је почело у септембар 2020., када је негирао кривицу. Тужилаштво је тада тражило да се са суђења искључи јавност, с чиме се одбрана сложила, а суд је том захтеву удовољио. Шкаро је добио јединствену казну од две и по године затвора, а није се појавио на изрицању пресуде, преноси Вечерњи лист.

Такође, он мора да плати судске трошкове и трошкове вештачења.

Подсетимо, Дамир Шкаро је представљао Југославију на неколико Олимпијских игара. Највећи успех у каријери било је освајање бронзане медаље на Летњим олимпијским играма 1988. у Сеулу, у полутешкој категорији. Такмичио се на Олимпијским играма 1980. и Олимпијским играма 1984. године

Шкаро је био изабран у Хрватски сабор 1995. године као члан политичке партије ХДЗ.

БОНУС ВИДЕО:

ЈЕЗИВА ТУЧА "ДЕЛИЈА" И "ГРОБАРА" НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Нападнути док су играли кошарку

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".