Коначних података о броју жртава бомбардовања нема, а према подацима Министарства одбране Србије, погинуо је 1.031 припадник војске и полиције и око 2.500 цивила, од којих 89 деце, а теже и лакше је рањено око 6.000 цивила и 5.173 војника и полицајаца. Тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, здравствене установе, медијске куће и војни објекти.

На друштвеним мрежама испливао је снимак са једног од концерата, који је одржан на улици за време бомбардовања, а на њему је о ратном стању и узроку сукоба говорио познати рокер Неле Карајлић.

 

 

- Ово није рат између једне мале земље на Балкану, поносне због своје историје, са највећом светском силом, откад ова планета постоји. Ово је рат између две различите филозофије живота. Између једне грабежљиве, агресивне филозофије и несреће, у којој људи због трке за профитом немају времена да погледају добар филм и прочитају добру књигу. Са друге стране имамо једну потпуно супротну филозофију, у којој људи желе да живе у складу са природом, а не против ње, започео је Неле.

- Због тога је овај рат јако важан. Није важан само за нас и Американце, већ због тога што треба да успостави модел како би човек требао да живи. Ја сам човек који не мрзи никога, више бих волео да су дошли на наш концерт и довели своју групу. Не верујем да један рок музичар на планети мисли другачије од мене. Сваки рок музичар на планети мисли да је убијање потпуно бесмислено, истакао је он.

- Више бих волео да су њихови несрећни политичари и пилоти са нама на концерту, јер тада би схватили шта је живот. Нажалост од своје трке за профитом не знају да уживају и то је њихов проблем, рекао је др. Неле Карајлић за медије на једном од скупова који су одржани за време бомбардовања наше земље 1999. године.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".