За њима, осим свих расположивих јединица МУП Србије, попут Речне полиције, Жандармерије и ватрогасаца, трагају и припадници Војске Србије, као и чланови породица, пријатељи и бројни аласи, кајакаши, обични грађани, који "чешљају" сваки метар река Дунав и Тамиш, грмље, приобаља...

Породице несталих, преко медија и друштвених мрежа, апелују на све који су у могућности да им помогну.

- Молимо људе добре воље да се укључе у потрагу за викенд. Потребни су нам чамци, посебно са сонарима, кајаци, термовизијска опрема, пешаци, људи који имају и добри су са снимањем из дронова. Састанак пешака је код "Рената" у 8,30 сати, односно код сплава "Сидро" у 7 на Тамишу - стоји у једној од објава, испод које је број телефона Душана Марковића 063-72-01-102.

Фото: Друштвене мреже

 

Иначе, четворица пријатеља, од којих се спасио само Мане Кнежевић, који је уз помоћ седишта из чамца од плуте, успео да исплива из Дунава и који се и сам укључио у потрагу за несталима, другују дуги низ година. 

Како нам је речено, сваки слободан тренутак су проводили заједно и с породицама на реци и обали, одмарали уз роштиљ, па је тако било и у суботу. Тројица од њи су били и добри пливачи, осим Ненада, који је био полупливач, али који је, како сазнајемо, када је на чамцу, из безбедносних разлога, увек на себи носио сигурносни прслук.

За сада, нажалост, нема трага од тројице мушкараца, а из полиције су потврдили да су током досадашње истраге, пронађена само два ранца које припадају несталима.

БОНУС ВИДЕО: 

ЈЕЗИВА ТУЧА "ДЕЛИЈА" И "ГРОБАРА" НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Нападнути док су играли кошарку

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".