Полицијска управа града Мемфиса, у савезној држави Тенеси изнела је јуче детаље фрапантног случаја који се догодио у том граду.

Рано ујутру 24. октобра, полиција је већ била на лицу места због несреће посетилаца у улици 5070 Ралеиг Лагран Роуд, на североисточном делу града.

У извештају се наводи да је плави "Форд Мустанг" из раних 2000. године блокирао кретање возачу "Шевролет Корвете" из 2005. године који се налазио на паркингу. Путници у "Мустангу" су изазвали „возача Веттеа“ на трку, а када је њен возач то одбио, на њега и његово возило испаљени су меци. Након тога нападачи су изјурили из паркинг зоне, ударивши том приликом аутомобил "Корвету" у неколико наврата.

Полиција није саопштила идентитет и здравствено стање возача Корвете али је овај случај окарактерисала као покушај убиства. Познато је само да се несрећни возач "Корвете" налази у болници и да је стабилно.

Полицијски извештај не пружа ни детаље о путницима другог аутомобила, осим да су путници у аутомобилу мушкрци. Остаје Нејасно је да ли је и у "Корвети" било путника, али извештај каже да су у Мустангу биле најмање две особе. Нејасно је ко је отворио ватру и да ли је било више убица. Полиција сумњичи више непознатих лица који су седели у "Мустангу". 

- Претпостављамо да се ради о друмској трци која се организује, што је апсурдно у свом личном смислу. Видели смо колико интензивни могу да буду неки друмски тркачи - речено је. 

Јавност у Мемфису поставља питања друштвене одговорности за овакве појаве. Случај уличног беса сматрају обликом "нездравих" односа који се у овом граду често манифестују тркачким изазовима.

Овај необичан злочин извршен је у непосредној близини локалне полицијске станице. Дрскост или лудост процените сами.

Полицијска истрага је у току.

(Usanewslab.com)