Policijska uprava grada Memfisa, u saveznoj državi Tenesi iznela je juče detalje frapantnog slučaja koji se dogodio u tom gradu.

Rano ujutru 24. oktobra, policija je već bila na licu mesta zbog nesreće posetilaca u ulici 5070 Raleig Lagran Roud, na severoistočnom delu grada.

U izveštaju se navodi da je plavi "Ford Mustang" iz ranih 2000. godine blokirao kretanje vozaču "Ševrolet Korvete" iz 2005. godine koji se nalazio na parkingu. Putnici u "Mustangu" su izazvali „vozača Vettea“ na trku, a kada je njen vozač to odbio, na njega i njegovo vozilo ispaljeni su meci. Nakon toga napadači su izjurili iz parking zone, udarivši tom prilikom automobil "Korvetu" u nekoliko navrata.

Policija nije saopštila identitet i zdravstveno stanje vozača Korvete ali je ovaj slučaj okarakterisala kao pokušaj ubistva. Poznato je samo da se nesrećni vozač "Korvete" nalazi u bolnici i da je stabilno.

Policijski izveštaj ne pruža ni detalje o putnicima drugog automobila, osim da su putnici u automobilu muškrci. Ostaje Nejasno je da li je i u "Korveti" bilo putnika, ali izveštaj kaže da su u Mustangu bile najmanje dve osobe. Nejasno je ko je otvorio vatru i da li je bilo više ubica. Policija sumnjiči više nepoznatih lica koji su sedeli u "Mustangu". 

- Pretpostavljamo da se radi o drumskoj trci koja se organizuje, što je apsurdno u svom ličnom smislu. Videli smo koliko intenzivni mogu da budu neki drumski trkači - rečeno je. 

Javnost u Memfisu postavlja pitanja društvene odgovornosti za ovakve pojave. Slučaj uličnog besa smatraju oblikom "nezdravih" odnosa koji se u ovom gradu često manifestuju trkačkim izazovima.

Ovaj neobičan zločin izvršen je u neposrednoj blizini lokalne policijske stanice. Drskost ili ludost procenite sami.

Policijska istraga je u toku.

(Usanewslab.com)