Миша је недавно изјавио да је поставио камере на гроб свог сина Видоја Ристовића и да Николина није посетила гроб свог супруга од сахране. 

- Овакве ствари ми помажу да се унормалим. Била је стварно тешка година и трудим се вратити у нормалу и напросто то морам чинити због породице, околине, детета, најмлађе кћерке која дефинитивно зависи од мене и гледа у мене и рефлектује моје емоције. Тако да, ако сам ја лоше и она је лоше - открила је Николина Пишек за хрватски РТЛ Директ.

Медијски рат између Видојеве удовице и Мише Грофа догодио се због наследства истакнутог историчара уметности. 

- Било би му боље, да их постави ипак испред школе своје унуке, па можда да буде добар деда, да је повремено види. Макар пред школом, ако никако другачије - поручила је водитељка.

Николина је истакла да би можда мање њено име пролазило кроз медије да се понашала као "добра удовица".

- Вероватно да, иако сумњам да би то било довољно добро у мом случају, мислим да су се овде баш тенденциозне струје формирале да се мене дискредитује од стране дотичног. Да сам била у црном можда би се догодило нешто слично томе, али мислим да је тај прогон удовица, тихи прогон, присутан јако дуго у нашем друштву, не само у нашем - на целом Балкану. То има некакве историјске корене у свим друштвима. У хиндуизму се још спаљују иако је 1829. то постало илегално, али тај обичај се још увек практикује. На неки начин се и овде спаљују на Балкану. Претешка је то реч. Једну емисију сам посветила баш томе, тако да сам разговарала с професорком Мирјаном Бобић која је била ауторка једне од оцењене најбољом књигом из тематике социологије о удовицама и једној друштвеној неправди. Стигматизација постоји - сматра Николина Пишек.

Фото: Н. Скендерија, АТА имагес

 

 

БОНУС ВИДЕО: