Победом у Истанбулу, црно-бели су дошли на корак од проласка међу осам најбољих тимова у Европи. До краја такмичења Партизан има још пет утакмица, а потребне су две победе како би пласман у четвртфинале био известан.

Наредни противници београдских црно-белих су Олимпијакос, Барселона, Реал Мадрид, Монако и Панатинаикос, од којих ће само утакмица против Монака бити у гостима.

Олимпијакос је први на табели, Барселона четврта, Реал Мадрид други, док је Монако четврти. Партизан ће имати јако тежак задатак, упркос томе што игра наредне утакмице на домаћем терену. Ипак, Панатинаикос је на 16. месту са скором 9-19.

Једна победа Партизана би значила да се други резултати морају поклопити како би црно-бели обезбедили пласман, док су би два тријумфа омогућила пролаз независно од других тимова.

Фото: Профимедиа

 

Резултати претходних сусрета

Партизан је 10. новембра прошле године одиграо први меч са водећим Олимпијакосом и тада је изгубио резултатом 87-58. Барселона је такође била боља резултатом 79-68. Реал је такође био бољи резултатом 105-97. У паклу Арене је Партизан био бољи од Монака 100-80, али ће овај пут Партизан имати значајан хендикеп с обзиром да путује на гостујући терен. Против Панатинаикоса, црно-бели су били бољи резултатом 91-89 на гостујућем терену.

Фото: ЕПА

 

Партизан нема лак пут до топ 8, али би само две победе у последњих пет мечева обезбедиле пролаз црно-белих у Топ 8. У Арени дефинитивно није лако играти, што су показали већ изабраница Жељка Обрадовића против Басконије и Макабија.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".