Кућа славних је установљена 2011. године од стране Фудбалског савеза ове земље и Националног музеја како би се очувала успомена на све легенде, тренере и судије које су оставиле траг у најважнијој споредној игри на свету на Апениниском полуострву.

Награда ће постхумно бити додељена и Синиши Михајловићу, који ће се тако наћи у друштву имена попут Ђанфранка Золе, Зинедина Зидана, Жозеа Муриња, Алесандра Алтобелија, Кристијана Ђирелија, Ернеста Пелегринија и Ерна Егрија Ербштајна, који ће такође имати ту част да се нађу у Кући славних.

Церемонија још увек нема званичан термин, али у неком од наредних месеци ће она бити одржана. Сви који ће бити примљени у Кућу славних доставиће Музеју неку своју вредну ствар, која ће бити изложена у оквиру поставке.

У случају Синише Михајловића то ће учинити породица.

Фото: Профимедиа

 

За репрезентацију Југославије Михајловић је одиграо 63 утакмице и постигао 10 голова, а учествовао је и на Светском првенству 1998. и Европском првенству 2000.

После завршетка играчке каријере радио је као помоћни тренер у Интеру до 2008. и у том периоду освојио још две титуле првака као и један трофеј суперкупа Италије.

Подсетимо, Синиша Михајловић преминуо је 16. децембра прошле године након дуге и тешке болести. Иза себе је оставио супругу и шесторо деце.

Синиша Михајловић биографија

Рођен 20. фебруара 1969. у Вуковару, Синиша Михајловић је фудбалску каријеру почео као лево крило, да би преласком у Италију био прекомандован у одбрану, где је играо до краја играчке каријере.

Прво је наступао за Борово, потом за Војводину, а од 1990. до 1992. за Црвену звезду, с којом је освојио Куп шампиона и Интерконтинентални куп. Прешао је потом у Серију А, где је носио дресове Роме, Сампдорије, Лација и Интера.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: ФК Црвена Звезда

 

Поред Интера је био и тренер Катаније, Фјорентине, фудбалске репрезентације Србије, Сампдорије, Милана, Торина и Спортинга из Лисабона, а у Болоњи је био двапут. Поседњи пут од 2019, тачно десет година након што је први пут напустио тај клуб.

БОНУС ВИДЕО: 

СЕНЗАЦИЈА: Овако је Раднички дао гол Црвеној звезди у Купу Србије

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".