Pobedom u Istanbulu, crno-beli su došli na korak od prolaska među osam najboljih timova u Evropi. Do kraja takmičenja Partizan ima još pet utakmica, a potrebne su dve pobede kako bi plasman u četvrtfinale bio izvestan.

Naredni protivnici beogradskih crno-belih su Olimpijakos, Barselona, Real Madrid, Monako i Panatinaikos, od kojih će samo utakmica protiv Monaka biti u gostima.

Olimpijakos je prvi na tabeli, Barselona četvrta, Real Madrid drugi, dok je Monako četvrti. Partizan će imati jako težak zadatak, uprkos tome što igra naredne utakmice na domaćem terenu. Ipak, Panatinaikos je na 16. mestu sa skorom 9-19.

Jedna pobeda Partizana bi značila da se drugi rezultati moraju poklopiti kako bi crno-beli obezbedili plasman, dok su bi dva trijumfa omogućila prolaz nezavisno od drugih timova.

Foto: Profimedia

 

Rezultati prethodnih susreta

Partizan je 10. novembra prošle godine odigrao prvi meč sa vodećim Olimpijakosom i tada je izgubio rezultatom 87-58. Barselona je takođe bila bolja rezultatom 79-68. Real je takođe bio bolji rezultatom 105-97. U paklu Arene je Partizan bio bolji od Monaka 100-80, ali će ovaj put Partizan imati značajan hendikep s obzirom da putuje na gostujući teren. Protiv Panatinaikosa, crno-beli su bili bolji rezultatom 91-89 na gostujućem terenu.

Foto: EPA

 

Partizan nema lak put do top 8, ali bi samo dve pobede u poslednjih pet mečeva obezbedile prolaz crno-belih u Top 8. U Areni definitivno nije lako igrati, što su pokazali već izabranica Željka Obradovića protiv Baskonije i Makabija.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".