Ивана Михић (53) никада није волела да у јавности говори о свом приватном животу, а последњих година генерално ретко даје интервјуе. Време проводи у породичној кући у Сурчину, окружена природом, гаји поврће и дружи се са комшијама.

 

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

- Живим у кући у природи. Бавим се текућим дневним пословима и покушавам да заснујем здраво пољопривредно газдинство. И то учим у ходу, али пошто имам неколико истински добрих пријатеља који се у то разумеју, све је лакше - испричала је једном приликом глумица за "ТВ Екран".

- Наше непрскано поврће и воће подршка је труду да се здравије хранимо. Земља на нашем плацу по квалитету је пете категорије, што је за гајење поврћа лоша стартна позиција. Има глине па је тешко и окопавати и плевити. И поред тих препрека успевамо да одгајимо неколико култура. Помоћ комшија и пријатеља пољопривредника од великог је значаја. Тако смо на пример успели да набавимо стајско овчије ђубриво, да инсталирамо заливање 'кап по кап' - открила је Ивана на друштвеним мрежама.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Иако о својим партнерима никада није говорила за медије, глумица је својевремено признала да жали што се није остварила као мајка, али да о усвајању детета није размишљала.

- Нисам размишљала да усвојим дете, желела сам да родим своје дете. Свакако, изузетно поштујем људе који се одлуче на такав одговоран и хуман потез - рекла је она тада.

Од најранијег детињства, уметница редовно посећује манастир Рајиновац надомак Гроцке, а на гробљу овог манастира сахрањен је њен отац, чувени сценариста Гордан Михић. Од тада Ивана и њена мајка, глумица Вера Чукић, још чешће одлазе на ово место.

- Моја мајка Вера Чукић и ја у последње три године веома често долазимо у Рајиновац. Анхимандрит Серафим, који нам се нашао као подршка у времену кад смо остале без нашег Гордана, за ове три године постао је и наш блиски пријатељ - испричала је Ивана прошле године за "Политику".

Спонтано је затим дошло до тога да је постала и волонтер манастира, будући да је са свештеницима често разговарала о томе како може да им помогне.

- Како сам се бавила филмском продукцијом и још низом организационих послова, стекла сам контакте који су могли да помогну игуману Серафиму - објаснила је Ивана том приликом.

БОНУС ВИДЕО: