Ivana Mihić (53) nikada nije volela da u javnosti govori o svom privatnom životu, a poslednjih godina generalno retko daje intervjue. Vreme provodi u porodičnoj kući u Surčinu, okružena prirodom, gaji povrće i druži se sa komšijama.

 

Foto: Milutin Labudović

 

 

- Živim u kući u prirodi. Bavim se tekućim dnevnim poslovima i pokušavam da zasnujem zdravo poljoprivredno gazdinstvo. I to učim u hodu, ali pošto imam nekoliko istinski dobrih prijatelja koji se u to razumeju, sve je lakše - ispričala je jednom prilikom glumica za "TV Ekran".

- Naše neprskano povrće i voće podrška je trudu da se zdravije hranimo. Zemlja na našem placu po kvalitetu je pete kategorije, što je za gajenje povrća loša startna pozicija. Ima gline pa je teško i okopavati i pleviti. I pored tih prepreka uspevamo da odgajimo nekoliko kultura. Pomoć komšija i prijatelja poljoprivrednika od velikog je značaja. Tako smo na primer uspeli da nabavimo stajsko ovčije đubrivo, da instaliramo zalivanje 'kap po kap' - otkrila je Ivana na društvenim mrežama.

Foto: Jutjub printskrin

 

 

Iako o svojim partnerima nikada nije govorila za medije, glumica je svojevremeno priznala da žali što se nije ostvarila kao majka, ali da o usvajanju deteta nije razmišljala.

- Nisam razmišljala da usvojim dete, želela sam da rodim svoje dete. Svakako, izuzetno poštujem ljude koji se odluče na takav odgovoran i human potez - rekla je ona tada.

Od najranijeg detinjstva, umetnica redovno posećuje manastir Rajinovac nadomak Grocke, a na groblju ovog manastira sahranjen je njen otac, čuveni scenarista Gordan Mihić. Od tada Ivana i njena majka, glumica Vera Čukić, još češće odlaze na ovo mesto.

- Moja majka Vera Čukić i ja u poslednje tri godine veoma često dolazimo u Rajinovac. Anhimandrit Serafim, koji nam se našao kao podrška u vremenu kad smo ostale bez našeg Gordana, za ove tri godine postao je i naš bliski prijatelj - ispričala je Ivana prošle godine za "Politiku".

Spontano je zatim došlo do toga da je postala i volonter manastira, budući da je sa sveštenicima često razgovarala o tome kako može da im pomogne.

- Kako sam se bavila filmskom produkcijom i još nizom organizacionih poslova, stekla sam kontakte koji su mogli da pomognu igumanu Serafimu - objasnila je Ivana tom prilikom.

BONUS VIDEO: