Радош Бајић као мајстор свог заната је успео да "наслика" српске сељаке онакве кави јесу са својим потресним и мање потресним судбинама, па није ни чудо што се толико људи пронашло у серији.

Иначе, Петловац је заправо измишљено село које се налази између Крушевца и Трстеника и то баш на западној Морави. Серија је снимана у селима Кукљин (општина Крушевац), Богдање (општина Трстеник), околини Крагујевца и Трстенику.

Управо Кукљин глуми село Петловац где се налази Радашинова кућа и кафана Џаме и Јакоја, док се у селу Богдање налази кућа Смиљане, Драгојла и пријатеља Митра.

Радашинова кућа је заправо бака Цанина кућа. Она је испричала своја искуства са филмском екипом и како је било на снимању. Испричала је бака Цана како су долазили неки људи и распитивали се док су они радили у пољу, да хоће нешто да снимају ту.

- Мој муж их је питао како су дошли на идеју да снимају баш ту? Па каже ишли смо ту, низ Мораву и најбоље нам се ту свиђало, због скеле, одаљено од друма, онда старинска кућа некадашња и штала велика, пуна стоке била, цветало некад - рекла је бака Цана, а онда испричала и колико дуго је трајало снимање:

 

 

- Шест година је трајало снимање. Дружили смо се са њима и сви су били љубазни, сродили смо се као род рођени.. Сви су добри. Радашина нисте могли да чујете, неки тон да повиси, све је то лепо, лепо причао, ја не умем да вам кажем - прича она за Балкан трип.

Туристи долазе и данас да виде кућу, али многи у селу причају да нико не живи у тој кући, а то бака Цану веома боли јер је она увек ту, као и син и снаја.

Петловац је иначе брдо у Медвеђи и бака каже да је Радош зато тако назвао село у серији.

- О Радашину немам шта да кажем лоше, то је човек добре душе и карактеран. Свака му се стопа позлатила где гази - рекла је Цана, што довољно говори о утиску који је Радош Бајић и екипа оставила на њу и њену породицу.

БОНУС ВИДЕО: